Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Βίντεο: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο!


Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο!




Τζούλια Λιακοπούλου


Ακολουθεί το βίντεο

Συζήτησαν για την περιβαλλοντική κρίση Ο πρωταγωνιστής του Χόλλυγουντ αντάλλαξε δώρα με τον ποντίφικα! Του μίλησε στα ιταλικά και τον ευχαρίστησε για την ιδιωτική ακρόαση!!!


Τον Πάπα Φραγκίσκο είχε τη δυνατότητα να συναντήσει ο πρωταγωνιστής του Χόλλυγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, σε επίσκεψή του στο Βατικανό.

Ο υποψήφιος, για μία ακόμη φορά για ΟΣΚΑΡ, Λεονάρντο, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία «The Revenant», συνομίλησε με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στον οποίο απευθύνθηκε στα ιταλικά λέγοντας: «Σας ευχαριστώ που μου εξασφαλίζετε αυτή την ιδιωτική ακρόαση».

Ο Ντι Κάπριο εμφανώς συγκινημένος συζήτησε με τον Ποντίφικα για την περιβαλλοντική κρίση, ζήτημα για το οποίο δραστηριοποιείται ενεργά.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα, με τον Αμερικανό ηθοποιό να χαρίζει στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το βιβλίο «Κήπος των επίγειων απολαύσεων» του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμο ντε Μπος και τον Πάπα να του δωρίζει την εγκύκλιο «Δοξασμένος να'σαι («Laudato Si»). Του επισήμανε δε, ότι  ένας από τους πίνακες, ένα τρίπτυχο με τον Αδάμ και την Εύα, βρισκόταν στο δωμάτιό του όταν ήταν μικρός! «Όσο ήμουν παιδί δεν καταλάβαινα τι σήμαινε, αλλά μέσω από τα παιδικά μου μάτια αντιπροσώπευε έναν πλανήτη, μία ουτοπία, τον υπερπληθυσμό, την υπερβολή και ο τρίτος πίνακας ήταν ένας μαύρος ουρανός που αντιπροσώπευε όσα συνέβαιναν στο περιβάλλον», δήλωσε ο Ντι Κάπριο. 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις