Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η Μέρκελ θα Στείλει τους Πρόσφυγες στις Πατρίδες τους μετά την Κρίση …


Μετά την πτώση της δημοτικότητας της, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει στο προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος αναζητεί τρόπους ανάκαμψης χωρίς όμως να θέλει να παραδεχτεί κάποιο λάθος που θα το
εκμεταλλευόντουσαν οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Είναι όμως ολοφάνερο ότι κάτι θέλει να αλλάξει με το  μικρότερο δυνατό κόστος. Στόχος της απότι φαίνεται να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα με μικρές διορθωτικές κινήσεις. Μια από αυτές αποτελεί και η δήλωση της περί αποχώρησης των προσφύγων μόλις τελειώσει η Συριακή κρίση. Όλες βέβαια οι αποφάσεις της έχουν μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα που αποτελεί την πρώτη χώρα υποδοχής στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τους reuters, προσπάθησε το Σάββατο να εξευμενίσει τους αυξανόμενους επικριτές της πολιτικής ΄΄ανοικτών θυρών΄΄ για τους πρόσφυγες, επιμένοντας ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ θα πάνε πίσω στο σπίτι τους όταν οι εκεί  συγκρούσεις τελειώσουν. Παρ’ότι εμφανίζεται όλο και πιο απομονωμένη, η Μέρκελ έχει αντισταθεί στις πιέσεις από ορισμένους συντηρητικούς να περιορίσει την εισροή προσφύγων, ή να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας. Η υποστήριξη για τη συντηρητική παράταξη της έχει υποχωρήσει καθόσον οι ανησυχίες αυξάνονται για το πώς η Γερμανία θα ενσωματώσει τα 1,1 εκατομμύρια μετανάστες, που έφθασαν το περασμένο έτος, ενώ η εγκληματικότητα και η ασφάλεια είναι επίσης στο προσκήνιο μετά από ένα κύμα επιθέσεων κατά των γυναικών στην Κολωνία την Πρωτοχρονιά από άνδρες με  εμφάνιση καταγωγής από  Αφρική και Αραβία. Αυτή η  εισροή έχει παίξει ευνοϊκό ρόλο  στα νούμερα της  Εναλλακτικής δεξιάς για τη Γερμανία (AFD), η υποστήριξη για τους οποίους βρίσκεται τώρα σε διψήφια νούμερα.

Η Μέρκελ κατά την ομιλία της σε  μια περιφερειακή σύνοδο  της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες είχαν μόνο το δικαίωμα να παραμείνουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι αυτό είναι ένα προσωρινό καθεστώς μόνιμης κατοικίας και αναμένουμε ότι, όταν υπάρχει ειρήνη στη Συρία και πάλι, μόλις έχει ηττηθεί ο ISIS στο Ιράκ,  μπορείτε να πάτε πίσω στην πατρίδα σας γνωρίζοντας ότι δεν κινδυνεύετε». Η Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι το 70 τοις εκατό των προσφύγων που κατέφυγαν στη Γερμανία από την πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990, είχε επιστρέψει στις χώρες του.

Θεωρούμε ότι η Μέρκελ θα αναλάβει και άλλες προσπάθειες και πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακόψει το όλο και αυξανόμενο κύμα αμφισβήτησης της. Θα έκανε μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα η πολιτική των ‘’κλειστών θυρών’’ εκ μέρους της Γερμανίας καθόσον η μόνη χώρα που δεν μπορεί επί της ουσίας να κλείσει τα σύνορα είναι η Ελλάδα διότι έχει θαλάσσια σύνορα όπου είναι αναγκασμένη να προβαίνει σε έρευνα και διάσωση. Αυτό πρακτικά θα στοίβαζε εκατομμύρια ανθρώπων στην επικράτεια της χώρας χωρίς διέξοδο. Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και η Καγκελάριος θα εκτονώσει την κατάσταση με άλλους πιο ανώδυνους για την Ελλάδα τρόπους.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις