Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Βούτσης: Δεν λέμε τι έκανε η Ζωή για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά

Χαρακτηρίζει το plan x του Βαρουφάκη «προσωπικό αφήγημα», εξαπολύει δριμεία κριτική στην προκάτοχό του, ενώ παραδέχεται ότι η κυβέρνηση φλέρταρε με πολιτικές αυταπάτες.

«Γελάμε και κλαίμε», δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για το plan x του πρώην υπουργού Οικονομικών,
ομολογεί ότι η κυβέρνηση φλέρταρε με πολιτικές αυταπάτες και ασκεί δριμεία κριτική στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει το plan x «προσωπικό αφήγημα» του Γιάνη Βαρουφάκη. «Εμείς που ξέραμε πραγματικά γελάμε και κλαίμε... Το κάδρο που παρουσιάζει ο Γιάνης δεν είναι το ακριβές αλλά είναι ελκτικό και είναι σίγουρο ότι ο ίδιος το πιστεύει. Περί αυτού πρόκειται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Φλερτάραμε με πολλές πολιτικές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου που έρχεται αλλά καθυστερημένα», λέει ο πρόεδρος της Βουλής σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ο κ. Βούτσης άσκησε δριμεία κριτική στην προκάτοχό του, για την οποία αναφέρει ότι ενώ στην αρχή συμφωνούσε, έστω και τυπικά με την κυβερνητική γραμμή, μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ακολούθησε ένα δραματικό διάστημα.

«Για 2,5 μήνες γεμάτους η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε... Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, bullying, απίστευτα πράγματα που δεν είναι και αυτά γνωστά. Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή. Τότε που συγκαλούσε εικοσαμελείς επιτροπές με τρεις ανθρώπους και έκανε συνεντεύξεις Τύπου 5,5 ωρών», επισημαίνει ο κ. Βούτσης προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά».


Κληθείς να σχολιάσει τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις πολλών επαγγελματικών ομάδων στα νέα μέτρα σημειώνει ότι όταν υπάρχει μία μαζική και αυθεντική κινητοποίηση, έναν αριστερό τον γεμίζει παραπάνω ευθύνη.



Πιεζόμαστε, έχουμε ευθύνες, το συναισθανόμαστε και παρακαλούμε να μην έχουμε κι ενοχές μετά από ένα ή δύο χρόνια λέει στην εφημερίδα ο κ Βούτσης, εξηγώντας ότι θα έχουμε και ενοχές αν η τριετία συμπληρωθεί απλώς με την εφαρμογή του Μνημονίου.

Τέλος ο κ. Βούτσης δήλωσε βέβαιος ότι και τώρα να γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάλι πρώτο κόμμα. Σε ερώτηση για το αν είναι σίγουρος για αυτό καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, σχολίασε: «Όπως τις τέσσερις τελευταίες φορές. Τρίβουμε τα χέρια μας εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις