Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σαμαράς: Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να ενώσουν

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι παραμένει πολιτικά ενεργός, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. 



«Τις μεγάλες  φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού» θεωρεί ως πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Όπως τονίζει σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, εκεί μπορούν «να συμπέσουν άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, άνθρωποι που είναι αντίθετοι με τον κρατισμό, άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από τον λαϊκισμό και κοιτάνε μπροστά» σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να ενώσουν ετερόκλητες δυνάμεις.

Άλλωστε όπως προσθέτει το τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό πρέπει να το δούμε από μηδενική βάση καθώς αυτό που είναι οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι και προοδευτικές και φιλολαϊκές.

Παράλληλα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίζεται μαχητικά όχι μόνο την κυβερνητική του πορεία αλλά συνολικά τον τρόπο που πολιτεύθηκε από το 2009 και επιμένει ότι ηττήθηκε από τον λαϊκισμό.

Ο κ. Σαμαράς προσθέτει ότι ο ίδιος παραμένει πολιτικά ενεργός προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκίνησε το 2012.

«Θα μπορούσα να πω σήμερα: εγώ έκανα το χρέος μου, τώρα πια αναγνωρίζεται η προσφορά μου συνεπώς πηγαίνω σπίτι. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Μόνο όταν επανέλθει και σταθεροποιηθεί η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει θα θεωρήσω ότι έχω κάνει το χρέος μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις