Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

EKTAKTO - Η τουρκική αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τρομοκράτη, κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού

Άτομο το οποίο είχε  δύο σακίδια στην πλάτη , από το οποία κρέμονταν στον αέρα σύρματα, θεωρήθηκε ως ύποπτο και
πυροβολήθηκε στο πόδι από την τουρκική αστυνομία,  όταν δεν σταμάτησε στις προφορικές  εντολές των οργάνων της, αναφέρει δημοσίευμα.

Από τους πυροβολισμούς  κατά του πιθανού  τρομοκράτη στην φερόμενη   επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη,  υπήρξε ο άμεσος τραυματισμός του  .

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Milliyet, το περιστατικό συνέβη  το βράδυ  του Σαββάτου  προς Κυριακή. Η αστυνομία προσπάθησε  να σταματήσει το άτομο με τα δύο σακίδια που πλησίαζε με ύποπτο τρόπο  στο Παλάτι Dolmabahçe .


Όταν αυτός δεν υπάκουσε στο αίτημα της αστυνομίας, τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν  πυρ. Ο ύποπτος που τραυματίστηκε στο πόδι  νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης . Τα σακίδια εξουδετερώθηκαν από ειδικούς πυροτεχνουργούς , ενώ η περιοχή  γύρω από το παλάτι ήταν αποκλεισμένη .

Οι τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας  μετά την τρομοκρατική επίθεση στις 12 Ιανουαρίου στην πλατεία Sultanahmet, στην καρδιά της τουρκικής πόλης .

Χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες του συμβάντος, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, φοβούνται λόγω του πολέμου με τους Κούρδους , την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού , του Προέδρου, αλλά και βουλευτών του κοινοβουλίου .

Είναι φυσικό διότι ο ΡΚΚ επιδιώκει ένα κτύπημα στην τουρκική πολιτική ελίτ με σκοπό την μεγιστοποίηση των απωλειών των αρχών της χώρας , για να υπάρξει αντίκτυπο και στο εξωτερικό .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostgma.gr, με τίτλο (Ξεκίνησε ο «αστικός πόλεμος» από τον ΡΚΚ…), αναφέραμε ότι οι επιχειρήσεις των Κούρδων  ανήκουν στον λεγόμενο αστικό πόλεμο με τον οποίο οι Κούρδοι απειλούν  ότι θα απαντήσουν στις δολοφονίες αμάχων στην ΝΑ Τουρκία τους τελευταίους μήνες.

Οι Κούρδοι μάλιστα είχαν προειδοποιήσει ότι καμία πόλη ακόμη και η Άγκυρα δεν θα είναι πλέον ασφαλείς . Σπίτια, αστυνομικά τμήματα , δημόσιες υπηρεσίες , θέατρα, και οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσουν  στόχο των ανταρτών του ΡΚΚ.

Ο πόλεμος αυτός είναι από τους χειρότερους και τους πιο αιματηρούς με κύρια θύματα τους αμάχους και κυρίως τα παιδιά και τις γυναίκες.

Στην προκειμένη περίπτωση όλη  η τουρκική πολιτική ελίτ είναι στο στόχαστρο των Κούρδων ανταρτών με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις