Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

H Τουρκική πολεμική αεροπορία σε «πορτοκαλί συναγερμό». Παίζουν με την φωτιά οι Τούρκοι!!

Από το «πουθενά» κυριολεκτικά «θίχτηκε» η υπερηφάνεια της Τουρκίας και ενώ ο Ερντογάν ευρίσκεται στην Χιλή, διατάχθηκε «πορτοκαλί ετοιμότητα» για την τουρκική πολεμική αεροπορία,
αναφέρει ο ρωσικός τύπος πριν από λίγο , με πληροφορίες από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίπεδο συναγερμού «πορτοκαλί», που σημαίνει  κατάσταση «πλήρους  ετοιμότητας μάχης », στην οποία οι χειριστές αποφασίζουν το εάν θα ανοίξουν πυρ, χωρίς άνωθεν  εντολές.

Επισημαίνουμε ότι η Τουρκία με ένα « κατασκευασμένο κυριολεκτικά επεισόδιο», επιχειρεί  να πράξει τα ίδια που είχε πράξει 20 ολόκληρα χρόνια πριν στην βραχονησίδα Ίμια με την Ελλάδα  .

Όπως εξήγησαν στο τουρκικό  πρακτορείο πηγές από  στρατιωτικούς κύκλους του Τουρκικού γενικού επιτελείου, τα αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας σε όλες τις αεροπορικές βάσεις,   συνεπάγονται «πλήρη ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα», με  άμεση ανταπόκριση των πιλότων, χωρίς εντολές από το επιτελείο.

Η ξαφνική κλιμάκωση της ετοιμότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων  ήρθε μια ημέρα μετά την κατηγορία της Τουρκίας για παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι η πράξη αυτή της ρωσικής αεροπορίας «μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, η ευθύνη των οποίων ανήκουν  εξ ολοκλήρου στην Ρωσική Ομοσπονδία».

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή: Προετοιμαστείτε για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!), είχαμε προειδοποιήσει ότι η  ισλαμική Τουρκία «παίζει» τα «παιχνίδια» της δύσης προσπαθώντας να προκαλέσει την Ρωσία με κάθε τρόπο , κάτι που είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατό.

Ο  Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν (ανώτατος άρχων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά το σύνταγμα της χώρας ), κατατοπισμένος και γνώστης όλων των «πληροφοριών      έχει δώσει εντολή εδώ και μερικές ημέρες για προετοιμασίες που προσομοιάζουν με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διαταγή του αφορούσε αποκλειστικά την «κλειστή ηγετική ομάδα του Κρεμλίνου» , και συγκεκριμένα τον  υπουργό Άμυνας Στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού, τον επικεφαλής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βίκτορ Bondarev, τον διοικητή των πυραυλικών δυνάμεων Αντιστράτηγο Sergey Karakaev   και φυσικά τον νέο διοικητή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU.

Υπενθυμίζουμε επίσης την ύπαρξη πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Συρία τα οποία  δύνανται να «κατεβάσουν» από ψηλά ότι κινείται και  πετάει στο εναέριο χώρο Τουρκίας και Συρίας .

Επίσης η κίνηση της Τουρκίας θα έχει πιθανότατα αντίκτυπο και στο Αιγαίο, και έχουμε την διαίσθηση ότι θα γίνουμε μάρτυρες κάποιου « θερμού επεισοδίου» με ελληνικά ενδεχομένως αεροσκάφη λόγω ακριβώς και της επετείου των Ιμίων.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις