Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Με επιθετικά τουφέκια εξοπλίζονται οι Γάλλοι αστυνομικοί



Oι μονάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας της αστυνομίας του Παρισιού για πρώτη φορά θα εξοπλιστούν με επιθετικά τουφέκια
ώστε να μπορούν να απαντούν αποτελεσματικά σε πυρά όπλων τύπου Καλάσνικοφ και να επεμβαίνουν ταχέως στην περίπτωση «μαζικών φόνων», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, τρεις και πλέον μήνες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
«Ορισμένοι εγκληματίες με τους οποίους έρχεστε αντιμέτωποι δεν διστάζουν πλέον να κάνουν χρήση εναντίον σας βαρέων όπλων, πραγματικών όπλων πολέμου κατά των οποίων πρέπει να διαθέτετε τα προσήκοντα μέσα ανταπόδοσης και προστασίας» δήλωσε ο υπουργός ενώπιον στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι.
Οι μονάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας στο Παρίσι, κινητές μονάδες που επεμβαίνουν την ημέρα αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα εξοπλιστούν για πρώτη φορά με 204 επιθετικά τουφέκια HK G 36, που χρησιμοποιούσαν έως σήμερα μόνο οι επίλεκτες δυνάμεις επέμβασης, όπως επίσης με 1.835 αλεξίσφαιρα γιλέκα και 241 ασπίδες ανθεκτικές στα πυρά των Καλάσνικοφ.
Σε αυτά τα νέα μέσα, στα οποία περιλαμβάνονται πιστόλια τύπου τέιζερ, εκτοξευτήρες σφαιρών από καουτσούκ και τηλεσκοπικών αμυντικών ράβδων, με συνολικό προϋπολογισμό 17 εκατομμύρια ευρώ. Η παράδοση των όπλων θα ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.
Οι μονάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας «πρέπει να μπορούν να επεμβαίνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα για να ενισχύουν τις πρώτες περιπολίες που στέλνονται, ιδίως στην περίπτωση που αντιμετωπίζουμε μαζικούς φόνους» υπογράμμισε ο Μπερνάρ Καζνέβ.
Την 13η Νοεμβρίου 2015 οι τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ για να σκοτώσουν 130 ανθρώπους και να τραυματίσουν εκατοντάδες άλλους σε έναν συναυλιακό χώρο και πολλά εστιατόρια και καφέ στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις