Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία χλευάζει την Κύπρο και τους Έλληνες! Δηλώνει Προϊόν Πειρατείας την Κυπριακή Δημοκρατία – Ζητά την Κατάργηση της!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας για την επίλυση του Κυπριακού τις διατυπώνουν ξεκάθαρα τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι. Τελευταία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ακινζί σε
συνέντευξη του, ανέφερε την αλήθεια για τις επιδιώξεις των Τούρκων, όπως άλλωστε είχαμε αναπτύξει και σε σχετικό μας άρθρο. Στο ίδιο μήκος κύματος το ίδιο το Τουρκικό κράτος επαναφέρει τις απόψεις του μέσω του τουρκικού λόμπι στην Ευρωβουλή, υποστηρίζοντας προκλητικά ότι δεν υφίσταται Κυπριακή Δημοκρατία και χλευάζοντας το Κυπριακό κράτος και τους Έλληνες.

Έτσι  σε έγγραφο που απέστειλε το Τουρκικό ΥΠΕΞ, στο τουρκικό λόμπι ευρωβουλευτών, ενόψει της συζήτησης και έγκρισης της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, σύμφωνα με τον τύπο,  χλευάζει το κυπριακό κράτος, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι οι Ελληνοκύπριοι διέπραξαν πειρατεία και το υφάρπαξαν (the Greek Cypriots effectively hijacked the state), και ότι έκτοτε το κράτος «αυτοπαρουσιάζεται ως Κυπριακή Δημοκρατία» (purports to be the «Republic of Cyprus»)…

Όσο για την Κυπριακή Δημοκρατία με θρασύτητα αναφέρουν ότι καταστράφηκε το 1963 από τους Ελληνοκυπρίους και ο στόχος των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων δεν είναι απλώς να επανενώσουμε την Κύπρο, αλλά να εγκαθιδρύσουμε εκεί ένα νέο συνεταιριστικό κράτος. Το τουρκικό έγγραφο δεν επιτρέπει καμιά παρερμηνεία γύρω από τη θέση της Άγκυρας περί κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και περί δημιουργίας ενός νέου μορφώματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, το έγγραφο της Άγκυρας φροντίζει να υποδείξει ότι «η βασική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού θα είναι να καταστήσει τη λύση πηγή πρωτογενούς δικαίου της Ε.Ε., για τη βιωσιμότητα της νέας τάξης πραγμάτων (new state of affairs)». Με άλλα λόγια, η Άγκυρα όχι μόνο κλείνει την πόρτα σε κάθε σκέψη για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ζητά όπως η συμφωνία για την «εγκαθίδρυση νέου συνεταιριστικού κράτους» επενδυθεί με τον προστατευτικό μανδύα του πρωτογενούς δικαίου της Ε.Ε., με προφανή στόχο να μη δύναται να προσβληθεί στο Δικαστήριο της Ε.Ε. από όσους έχουν έννομο συμφέρον και κυρίως από Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες που ενδεχομένως να στερηθούν το δικαίωμα επιστροφής και «ελεύθερης εγκατάστασης» στις περιουσίες τους. Επί του προκειμένου, μάλιστα, το έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ καλεί τους φίλιους ευρωβουλευτές να στηρίξουν την περίληψη συγκεκριμένης τροπολογίας ώστε η λύση του Κυπριακού να καταστεί πρωτογενές δίκαιο της Ε.Ε., ενώ σε άλλο σημείο επιχειρεί να αναδείξει την κρατική δήθεν υπόσταση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».

Το τουρκικό έγγραφο αναφέρεται επίσης σε μια αναδρομή γεγονότων των ετών 1960-1963, κάνοντας λόγο για «εθνοκάθαρση» Τουρκοκυπρίων και «πολιορκία» τους από τους Ελληνοκυπρίους, ενώ επικαλείται και το Σχέδιο Ακρίτας, με αναφορές που μόνο θυμό και οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ενώ για την εισβολή του 1974, με ανείπωτο θράσος, την χαρακτηρίζει ως ΄΄ παρέμβαση της Τουρκίας που έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό από την αυταρχικότητα των Ελληνοκυπρίων και την προσάρτηση στην Ελλάδα,  ενώ επέφερε επίσης δημοκρατία, τόσο στη Νότια Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, οδηγώντας στην ανατροπή της χούντας» !!!!!!!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, επιπλέον καλεί το τουρκικό λόμπυ για διπλό «όχι» στην υπόδειξη του προσχεδίου της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «έναρξη της απόσυρσης στρατευμάτων» αλλά και για μεταβίβαση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στον ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι και τα δύο ζητήματα θα συζητηθούν στο πλαίσιο συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Θεωρούμε ότι δεν μας αιφνιδιάζουν καθόλου οι απόψεις της Τουρκίας, ούτε και ο τρόπος παρέμβασης τους στην ΕΕ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τόσο η Ελληνική όσο και η Κυπριακή κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν πρέπει αφενός να βιαστούν ή να αποδεχθούν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και αφετέρου να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συμφωνία εάν δεν τεθούν και ικανοποιηθούν δύο βασικά προαπαιτούμενα, η αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής και η αναγνώριση από την Τουρκία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.