Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πώς θα σώσουμε τον ελληνικό τουρισμό από τους πρόσφυγες


Οπωσδήποτε, δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον ελληνικό τουρισμό να βλέπουν οι επίδοξοι τουρίστες χιλιάδες ανθρώπους να προσπαθούν να αποδράσουν από την χώρα στην οποία σκέφτονται να κάνουν διακοπές.

Σου λέει ο άλλος «γιατί φεύγουν αυτοί τρέχοντας, τόσο χάλια είναι η Ελλάδα;».
Εσύ, αν δεις χιλιάδες ανθρώπους να φεύγουν από ένα μέρος τρέχοντας, θα πας εκεί να δεις πώς είναι ή θα το βάλεις κι εσύ στα πόδια;
Γιατί να πάει ο τουρίστας για διακοπές σε μια χώρα που οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν ούτε ένα λεπτό;
Βλέπουν κιόλας τους Έλληνες να προσπαθούν να σταματήσουν τους πρόσφυγες και να τους κλείσουν στα στρατόπεδα, και σκέφτονται «έχει γούστο να πάμε στην Ελλάδα και να μην μας αφήνουν οι Έλληνες να φύγουμε».
Πάει, τους χάσαμε τους τουρίστες, αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να πηδήσουν τα συρματοπλέγματα για να αποδράσουν από την Ελλάδα.
Πρέπει να δράσουμε αμέσως.
Θα πρέπει ο ΕΟΤ να γυρίσει μερικά βίντεο με τους πρόσφυγες να είναι αραχτοί στις ξαπλώστρες στις ελληνικές παραλίες και να απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους, ενώ, από πίσω τους, άλλοι πρόσφυγες θα χορεύουν πάνω στο μπαρ όλες τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες και το κέφι θα χτυπάει κόκκινο.
Καλό καιρό έχει, οπότε δεν πειράζει να γδύσουμε μερικούς πρόσφυγες και να τους βάλουμε μαγιό· να πνιγούνε πήγανε, δεν θα πάθουν και τίποτα να ρίξουν και μια βουτιά για τις ανάγκες των διαφημιστικών σποτ.
Καλό θα ήταν να βάλουμε και κάποιους πρόσφυγες να λένε πόσο γαμάτα είναι στην Ελλάδα και πως ευτυχώς που έγινε πόλεμος στην Συρία και ήρθαν στην Ελλάδα και την περνάνε τζάμι.
Θα βλέπουν οι Ευρωπαίοι από τις κρύες κωλοχώρες τους τους πρόσφυγες να λιάζονται στις παραλίες με την χρυσή άμμο και θα τρελαίνονται· τρέχοντας θα πάνε στο ταξιδιωτικό πρακτορείο να κλείσουν από τώρα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι.


Βέβαια, στα σποτ με τους πρόσφυγες να τους δείχνει να πληρώνουν, γιατί μπορεί οι τουρίστες να νομίσουν πως είναι τζάμπα και να πλακώσουν το καλοκαίρι όλοι οι μπατίρηδες.
Καλό θα ήταν γυρίσουμε μερικά σποτ με τους πρόσφυγες στις νεροτσουλήθρες ή να κάνουν θαλάσσιο σκι και kite surf.
Στον Σχοινιά πρέπει να γίνει το στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, για να κάνουν όλη μέρα θαλάσσια σπορ και να λυσσάνε από τη ζήλια τους οι Βρετανοί και οι Γερμανοί.
Μια άλλη ιδέα για να μην βλέπουν οι ξένοι τους πρόσφυγες να προσπαθούν να αποδράσουν με κάθε τρόπο από την Ελλάδα -και δεν πατήσουν ποτέ ξανά το πόδι τους στην Ελλάδα- είναι να φορτώσουμε όλους τους πρόσφυγες σε αεροπλάνα και να τους ρίξουμε με αλεξίπτωτα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αν τα αεροπλάνα μας πετάνε χαμηλά, δεν θα τα εντοπίσουν τα ραντάρ του εχθρού, και δεν θα μας πάρουνε χαμπάρι πως τους πετάμε τους πρόσφυγες από τα αεροπλάνα.
Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, οι Ευρωπαίοι μάλλον δεν θα κάνουν διακοπές το φετινό καλοκαίρι.
Θα είναι τόσοι πολλοί οι πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες, που οι Ευρωπαίοι θα φοβούνται πως, αν φύγουν για διακοπές, θα γυρίσουν και θα τους βρουν μέσα στα σπίτια τους.
Οπότε, θα κάτσουν όλο το καλοκαίρι καραούλι στην εξώπορτα των σπιτιών τους, μην μπουκάρουν οι πρόσφυγες.
(Οι πρόσφυγες μας δείχνουν κάθε μέρα και κάθε λεπτό πως τον άνθρωπο που θέλει να ζήσει δεν τον σταματάει τίποτα. Και σίγουρα δεν τον σταματάνε οι ανόητοι φράχτες και οι πάσσαλοι που κάποια καθάρματα έμπηξαν στη γη και ξέσκισαν τον πλανήτη. Ένα κομματάκι από την θέληση των προσφύγων να είχαμε, η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος. Τόσα χιλιόμετρα προχώρησαν οι πρόσφυγες, εμείς ούτε ένα μέτρο. Κολλημένοι στο τίποτα. Οι πρόσφυγες μας δείχνουν την δύναμη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Ας την καταλάβουμε επιτέλους.)


http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις