Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

EKTAKTO - Καταρρίφθηκε αεροσκάφος από τουρκικά F-16 στα τουρκοσυριακά σύνορα - Μονομαχία τουρκικού και συριακού πυροβολικού (vid, φωτό)


του Βασίλη Καπούλα
Ρουκετοβόλα Smerch του συριακού Στρατού κτύπησαν την περιοχή Yayladagi στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ενώ απ΄ότι φαίνεται ένα συριακό αεροσκάφος παρατήρησης (μάλλον μη επανδρωμένο) κινήθηκε πάνω από μία Μοίρα τουρκικού πυροβολικού , εξοπλισμένης με αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina των 155 χλστ., με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμος στην τουρκική αεράμυνα, να σηκωθούν 14 (!) τουρκικά F-16 για περιπολία και να καταρριφθεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
 
Ταυτόχρονα σε αντίποινα το τουρκικό πυροβολικό έβαλλε κατά θέσεων του συριακού Στρατού στην Λαττάκεια.
 
Το αεροσκάφος σύμφωνα με την ενημέρωση κατερρίφθη στην νοτιοανατολική Τουρκία στην πόλη Aaltinozu στο βορειοανατολικό σύνορο της Hatay δίπλα στα σύνορα με την Συρία.
 
Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο σε ανακοίνωση του τόνισε πως έχουν μεταφερθεί κινητά ραντάρ και α/α συστήματα για να επιτηρείται η γραμμή μεταξύ Hatay-Λαττάκεια.
 
Ο τουρκικός Στρατός κινήθηκε αμέσως για την περισυλλογή των συντριμμιών.

 Πηγές από την τουρκική κυβέρνηση τόνισαν πως δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση της τουρκικής εθνικής ασφάλειας και ότι θα υιοθετηθεί οποιοδήποτε μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας ενώ για την εκεχειρία τόνισαν πως υπάρχουν...λιγοστές ελπίδες.   Εκπρόσωπος της τουρκικής κυβερνησης τόνιζε την πάγια θέση πως PYD-YPG είναι προέκταση του PKK και είχαν ιδρυθεί από την εποχή του Α.Οτσαλάν το 2003 και ότι ο Μ.Άσαντ εκεμεταλλεύτηκε τις προηγούμενες ειρηνευτικές συνομιλίες για να σφυροκοπήσει τις περιοχές Χαλέπι, Azaz, Tal Rifaat, Idlib και τα βουνά των Τουρκμένων.

Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίζει να εφοδιάζει τους ισλαμιστές της Ahrar al-Sham και Harakat al-Bayan με ρουκέτες Grad προέλευσης Βουλγαρίας ενώ ισχυρίζονται πως χτύπησαν αυτοκινητοπομπή ρώσων αξιωματούχων στην Jableh...
 
Δείτε τους χάρτες με την εκεχειρία....
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις