Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ?? Σκληρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Γαλλία - Πεδίο μάχης οι δρόμοι τους Παρισιού (Video)

Σκληρές συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στη Γαλλία, στο πλαίσιο του νέου κύματος κινητοποιήσεων ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ.

Σιδηροδρομικοί, καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία, ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Στους αυτοκινητόδρομους γύρω από το Παρίσι σχηματίστηκαν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων λόγω της απεργίας των εργαζομένων πολλών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Κλειστός παρέμεινε ακόμα και ο πύργος του Άιφελ!
Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT στις διαδηλώσεις της Πέμπτης συμμετείχαν περίπου 1,2 εκατ. Γάλλοι. 
Στη Ναντ και στη Ρεν αλλά και στο Παρίσι ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 10 συλλήψεις στη γαλλική πρωτεύουσα. «Αξίζουμε περισσότερα» και «ένα άλμα προς τον 19ο αιώνα» ήταν κάποια από τα συνθήματα των διαδηλωτών.


Η κυβέρνηση Ολάντ προσπαθεί απεγνωσμένα να περάσει ένα πακέτο νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στη παραπαίουσα γαλλική οικονομία.
Η βασικότερη ρύθμιση του πακέτου Ολάντ καθιστά ευκολότερες τις απολύσεις εργαζομένων.
Πρόκειται για τη δεύτερη εβδομάδα συγκρούσεων, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σημειωθεί ξανά συγκρούσεις με την αστυνομία που είχε προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και 30 συλλήψεις.
Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, που επικαλείται το γαλλικό δίκτυο France24, το 58% των Γάλλων αντιτίθεται στις προωθούμενες μεταρρυθμίσες, τις οποίες η κυβέρνηση Ολάντ σκοπεύει να φέρει στο κοινοβούλιο στα τέλη Απρίλη ή στις αρχές Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις