Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Μετά τα Πετρέλαια και Λαθρεμπόριο Αρχαίων του ISIS μέσω Τουρκίας – Μεγάλο το Πακέτο για τον Ερντογάν …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Μετά τις αναμφισβήτητες αποκαλύψεις ότι το Τουρκικό κράτος αποτελούσε τον έμμεσο χρηματοδότη του ISIS από την διακίνηση λαθραίου πετρελαίου, μια υπόθεση στην οποία είχε άμεση
ανάμειξη και ο υιός Ερντογάν, πλέον υπάρχουν στοιχεία για διακίνηση και λαθραίων αρχαιοτήτων μετά το πλιάτσικο που πραγματοποιούν στην Συρία οι εκλεκτοί του Τούρκου Πρόεδρου … Αυτό σημαίνει νέα πηγή εσόδων τόσο για τον ISIS όσο και για τον Ερντογάν και όλους όσους διευκολύνουν αυτές τις παράνομες πράξεις.

Έτσι, μια επιπλέον πηγή κέρδους για το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει το RT μέσω μιας αποκαλυπτικής επιστολής που ήρθε στην κατοχή του. Εκτός από το λαθρεμπόριο πετρελαίου με την Τουρκία το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως επιδίδεται και σε λαθρεμπόριο ιστορικών αντικειμένων. Επιστολή που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει το λαθρεμπόριο και είναι μεταξύ των τζιχαντιστών του «τμήματος αρχαιοτήτων» του Ισλαμικού Κράτους και των Τούρκων. Οι τζιχαντιστές έχουν λεηλατήσει τα πλούσια σε πολιτιστικούς θησαυρούς εδάφη της Συρίας και πουλάνε τα αντικείμενα που βρίσκουν στη μαύρη αγορά της Τουρκίας. Στην επιστολή αναγράφεται «Προς τον αδερφό μας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα σύνορα. Σε παρακαλώ βοήθησε στην ασφαλή διάβαση του αδερφού Χουσεΐν Χαρία Σαρίρα και του Τούρκου έμπορου τέχνης γιατί τις σημαντικές δουλειές που έχουν με το τμήμα αρχαιοτήτων του Υπουργείου Φυσικών Πόρων».Τα νέα έγγραφα καταδεικνύουν επίσης πως το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τους χερσαίους δρόμους της Τουρκίας για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, πετρελαίου και όπλων, εκμεταλλευόμενο την αδράνεια και το μηδενικό έλεγχο των συνόρων της Τουρκίας.

Θεωρούμε ότι η Τουρκία αλλά και προσωπικά ο Ερντογάν είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την συντήρηση και επιχειρησιακή λειτουργία των τρομοκρατών του ISIS. Ενώ τόσο η Ρωσία όσο και η συμμαχία των ΗΠΑ με την υποστήριξη της Συρίας και των Κούρδων προσπαθούν να εξουδετερώσουν αυτό τον απάνθρωπο στρατό δολοφόνων, η Τουρκία έχει στραφεί εναντίον όλων αυτών που το επιδιώκουν. Για όλα αυτά φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα πληρώσει το λογαριασμό και θα είναι πάρα πολύ μεγάλος. Η Ελλάδα πρέπει από τώρα εφόσον υπάρχει η στοιχειώδης αντίληψη, να προετοιμάζεται για να καλύψει μέρος από το τεράστιο γεωπολιτικό κενό που θα δημιουργηθεί από την τουρκική ανατροπή.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.