Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πάτρα: 7.000 συμπολίτες ζουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι ουρές της ένδειας αυξάνονται με τους συνανθρώπους μας που στηρίζουν την επιβίωσή τους στην εκκλησία και στις διάφορες κοινωνικές δομές του Δήμου και άλλων φορέων να πολλαπλασιάζονται

Μόνον από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων τις ημέρες αυτές καλύφτηκαν οι ανάγκες περίπου 7.000 συμπολιτών μας.

Στο παραπάνω νούμερο θα πρέπει να προστεθούν και οι χιλιάδες άλλοι που εξυπηρετούνται από το Κελάρι της Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, τα φιλόπτωχα και τα συσσίτια των ενοριών καθώς και των Σωματείων ή Συλλόγων που σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουν αναλάβει και καλύπτουν τις ανάγκες συγκεκριμένων οικογενειών. Ανάγκες οι οποίες μέρα με την ημέρα αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην "ΠτΚ" ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης κατά τη Μ. Εβδομάδα εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου 1.600 οικογένειες οι οποίες αριθμούν 6.500 - 7.000 άτομα εκ των οποίων τα 1.700 είναι παιδιά.

«Διανείμαμε σε όλους τρόφιμα μακράς διάρκειας και κοτόπουλα. Επίσης στις οικογένειες που υπάρχουν παιδιά τους διανείμαμε προϊόντα για το πρωινό τους, όπως γάλα, φρυγανιές, μαρμελάδα κ.ά.» εξηγεί ο κ. Τουλγαρίδης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλο το παραπάνω έργο άσχετα με τον φορέα που το επιτελεί στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά των απλών πολιτών. Στη σακούλα με τα τρόφιμα που προσφέρει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος πολλές φορές από το υστέρημά του.






Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2016/04/patra-7.000-sympolites-zoun-apo-to-koinwniko-pantopwleio.html#ixzz47JoU6DOw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις