Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πληρωμένοι εκτελεστές έφθασαν στην Κύπρο για να σκοτώσουν αρχηγό φατρίας

Δυο Σέρβοι έφθασαν στην Κύπρο για να εκτελέσουν αρχηγό φατρίας – Έφθασε μήνυμα στις Κυπριακές αρχές από την Ιντερπόλ – Δόθηκαν συγκεκριμένα ονόματα και ο τρόπος δράσης των πληρωμένων δολοφόνων – Ήρθαν στην Κύπρο 2 φορές αλλά «έπεσε» σήμα και ξέφυγαν – Δεν κατάφερε η αστυνομία να τους φορέσει χειροπέδες και να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες της Ιντερπόλ – Πληροφορίες για διαρροή από «μέσα» - Ζητήθηκε έκθεση γεγονότων  

Ένα βήμα πριν τη σύλληψη δυο Σέρβων πληρωμένων δολοφόνων που έφθασαν στην Κύπρο για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου με στόχο αρχηγό φατρίας ήταν η Ιντερπόλ που σήμανε συναγερμό στην Κυπριακή αστυνομία η οποία όμως δεν κατάφερε να τους «τσακώσει».
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα όταν η Ιντερπόλ ενημέρωσε τις Κυπριακές αρχές για την κάθοδο δυο Σέρβων αναφέροντας τους ότι αυτοί σε συνεργασία με Κύπριους σχεδιάζουν την δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου, τον οποίο κατονόμασαν και είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές.  
Το μήνυμα που διαβιβάστηκε στις κυπριακές αρχές έδινε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, τόσο για την ταυτότητα των εκτελεστών και των εντολέων όσο και για τον τρόπο δράσης των δολοφόνων. Πρόκειται για πρόσωπα καλά γνωστά στην αστυνομία και δραστηριοποιούνται στο χώρο της νύχτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας περί τα μέσα Απριλίου οι δυο Σέρβοι εκτελεστές έφθασαν στην Κύπρο μέσω κατεχομένων ενώ αστυνομικές πηγές μας ανέφεραν ότι πέτυχαν είσοδο από μη ελεγχόμενο σημείο.
Οι δυο πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές προκειμένου να κάνουν αναγνώριση εδάφους ούτως ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους με σκοπό τη δολοφονία του συγκεκριμένου αρχηγού φατρίας.
Ωστόσο η αστυνομία στη συνέχεια φαίνεται να μην λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα οι εκτελεστές να την «κάνουν» και οι έρευνες της Ιντερπόλ να τιναχθούν στον αέρα.  
Αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση τους δυο πληρωμένους δολοφόνους οι οποίοι όμως δεν πιάστηκαν στον ύπνο και έφυγαν άρον άρον από την Κύπρο.
«Έπεσε» σήμα…  Διαρροή από την αστυνομία 
Στις 16 Απριλίου οι δυο εκτελεστές έφθασαν ξανά στην Κύπρο, και πάλι μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ενώ και για αυτή την κάθοδο η αστυνομία ήταν ενήμερη.
Οι δυο τέθηκαν εκ νέου υπό παρακολούθηση ωστόσο αυτή την φορά δεν εμφανίστηκε κανείς για να τους παραλάβει αφού «έπεσε» σήμα και ως εκ τούτου αναχώρησαν με άλλη πτήση την ίδια ημέρα.
Η Ιντερπόλ έχει στα χέρια της πληροφορία από τις αρχές της Σερβίας ότι πρόσωπο από την Κύπρο ενημέρωσε τους «δικούς» του ότι οι Κυπριακές αρχές έλαβαν μήνυμα και έχουν θέσει υπό παρακολούθηση πρόσωπα που εμπλέκονται στη σχεδιαζόμενη δολοφονία.
Στην προκειμένη περίπτωση η αστυνομία που φαίνεται να έμεινε εκτεθειμένη ως προς τους χειρισμούς της κρατά σιγήν ιχθύος σχολιάζοντας μόνο ότι «τα θέματα που αφορούν ασφάλεια η αστυνομία τα χειρίζεται με κάθε σοβαρότητα και  διακριτικότητα». Επίσης όμως μας αναφέρθηκε ζητήθηκε έκθεση γεγονότων.
Ντίνα Κλεάνθους 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις