Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Η βροχή “έριξε” εξαώροφο κτήριο (βίντεο)

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού, για να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους στο κτήριο. Συγκλονιστικές εικόνες. 

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στο εξαώροφο κτίριο που κατέρρευσε χθες βράδυ στο Ναϊρόμπι
εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, ανακοίνωσε ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός, κατά τον οποίο 44 άνθρωποι διασώθηκαν.
Μια εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που μετέδωσαν κενυατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο κατέρρευσε. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νεκρούς, αυτές είναι πληροφορίες που δεν έχουμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αρνόλντα Σιούντου.
«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, φοβόμαστε ότι είναι πολλοί ακόμη», επισήμανε πάντως. «Οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σημείο βρίσκονται ένας γερανός και πολλά ασθενοφόρα».
Η Σιούντου ανέφερε ότι το κτίριο κατέρρευσε στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη λαϊκή γειτονιά Χουρούμα του βορειοανατολικού Ναϊρόμπι, την οποία έπληξαν χθες οι πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις από την έναρξη της περιόδου των βροχών.
Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις του εδάφους σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας.
«Μέχρι στιγμής, 44 άνθρωποι έχουν βγει ζωντανοί από τα συντρίμμια», είπε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον αριθμό των τραυματιών. «Οι ομάδες μας βρίσκονται στο σημείο», όπου «επικρατεί πλήρες χάος», συνέχισε.
Νωρίτερα, η Σιούντου είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες.
Φωτογραφίες και πλάνα που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζουν στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
Κενυατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το κτίριο βρισκόταν κοντά σε ένα ρέμα.
Νωρίτερα χθες, ένας τοίχος που βρισκόταν γύρω από μια ιδιοκτησία κατέρρευσε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης σε μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας της Κένυας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν κενυατικά ΜΜΕ.
Η ποιότητα των υλικών και η ταχύτητα με την οποία ανοικοδομούνται συχνά κτίρια στην Κένυα εγείρουν ερωτήματα. Στο Ναϊρόμπι, όπως σε μικρότερο βαθμό και σε άλλες πόλεις της Κένυας, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια φρενιτιώδης κατασκευαστική δραστηριότητα, λόγω της μεγάλης ζήτησης για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα.
Η άνοδος τα τελευταία χρόνια του βιοτικού επιπέδου και η εμφάνιση μιας μεσαίας τάξης αύξησε εκθετικά τη ζήτηση ακινήτων αλλά και τις τιμές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις