Τρίτη 31 Μαΐου 2016

4 πράγματα που συμβαίνουν στον εγκέφαλό σας όταν γυμνάζεστε

Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τα πάντα, από την ενίσχυση της διάθεσής μας μέχρι τη βελτίωση του ύπνου μας.

Έρευνα από την Ένωση Εφαρμοσμένης Αθλητικής Ψυχολογίας (AASP) έδειξε ότι αυτά τα 4 οφέλη συμβαίνουν στην ψυχολογία μας όταν γυμναζόμαστε:
1. Ανυψώνει τη διάθεσή μας:
Η έρευνα έδειξε ότι η γυμναστική μπορεί να μαςβ βοηθήσει να αισθανθούμε πιο ευτυχισμένοι και σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκετά γρήγορα. Ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Βοστόνης, δρ. Μάικλ Όττο, δήλωσε ότι «η σχέση ανάμεσα στην άσκηση και στην διάθεση είναι πολύ ισχυρή. Συνήθως, ύστερα από πέντε λεπτά μέτριας άσκησης, μπορεί να ενισχυθεί η διάθεσή σας».
2. Μειώνει το στρες:
Η γυμναστική βοηθάει στη συνολική μείωση των επιπέδων του στρες, καθώς και βελτίωση των νοητικών μας ικανοτήτων σε πιεσμένες καταστάσεις.
«Η άσκηση μπορεί να είναι ένας τρόπος βιολογικής ενδυνάμωσης του εγκεφάλου, ώστε το άγχος να είχε μικρότερη επίδραση» επισημαίνει ο δρ. Όττο.
3. Αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας:
Είτε πρόκειται για αποτέλεσμα της σωματικής αλλαγής είτε πρόκειται για περηφάνια για την ολοκλήρωση μιας σειράς ασκήσεων, τα θετικά αποτελέσματα από την καθιέρωση της γυμναστικής στο καθημερινό μας πρόγραμμα μπορούν να μεταφραστούν ως αύξηση της αυτοϊκανοποίησης.
4. Μας βοηθάει στον ύπνο:
Πρόσφατη έρευνα σε νεαρά άτομα έδειξε ότι εκείνοι που γυμνάζονταν έντονα κατά την διάρκεια του απογεύματος κοιμόντουσαν καλύτερα απ’ ότι εκείνοι που δεν γυμνάζονταν ή γυμνάζονταν ελάχιστα. Ειδικότερα, εκείνοι που γυμνάζονταν έντονα, μπορούσαν να κοιμηθούν πιο γρήγορα, ξυπνούσαν λιγότερες φορές τη νύχτα και κοιμούνταν πιο βαθιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις