Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κραυγή απόγνωσης από τους συνταξιούχους: Πεθαίνουμε γιατί τα νοσοκομεία είναι παντελώς άδεια

Ποσοστό 40% των καρκινοπαθών αντιμετωπίζουν δυσκολία στο πρώτο ραντεβού, λόγω των μεγάλων αναμονών στα ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ 577.500 θάνατοι (33,7% του συνόλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση) θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη.

Τα στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για να προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τη μείωση των συντάξεών τους.
«Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία. Τα νοσοκομεία είναι παντελώς άδεια, χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς οι συνταξιούχοι που έχουμε σοβαρό πρόβλημα υγείας σε αντίθεση με τους νέους, θέλουμε καλύτερη υγεία και κάνουμε συχνότερα εξετάσεις. Όσο για τις επεμβάσεις, για εμάς είναι Γολγοθάς. Τα προβλήματα με τους καρκινοπαθείς είναι γνωστά. Αν υπήρχε καλύτερη υγεία θα μπορούσαν να σωθούν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Σήμερα αν δεν έχεις χρήματα, πεθαίνεις στον δρόμο» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, Χρήστος Σαλονικιός, και προσθέτει: «Σήμερα πολλοί συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακά τους. Μας έκοψαν και τις επικουρικές συντάξεις. Ζούμε ένα δράμα. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το ότι το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους που δεν έχουν να στοιχειώδη για να ζήσουν».
Ο ταμίας της ενότητας συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Πασχάλης Τσαμπάζης, σημειώνει: «Διαπιστώσαμε ότι πρόσφατα μας έγινε νέα μείωση στις συντάξεις. Η μεγαλύτερη από τις προηγούμενες. Δεν μας δόθηκε το επικουρικό. Μας είπαν ότι θα μπει την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν ξέρουμε αν θα μπει ολόκληρο ή κουρεμένο. Το θέμα της υγείας είναι αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο γιατί σήμερα στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά. Αλλά υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με το νοσηλευτικό προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις