Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τρίτος μνηστήρας για την θέση του Κάμερον

Τρίτος Υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της χώρας. 


Την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος των Συντηρητικών ανακοίνωσε μέσω άρθρου του ο Μάικλ Γκοβ, εξαπολύοντας επίθεση στον Μπόρις Τζόνσον.


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, υποστηρικτής του Brexit και συνοδοιπόρος του πρώην δημάρχου του Λονδίνου, Τζόνσον, αναμενόταν να τον στηρίξει στην υποψηφιότητά του για την αρχηγία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Γκοβ, έχει επανειλημμένως διαπιστώσει ότι, ο Μπόρις Τζόνσον «δεν είναι ικανός να παρέχει ηγεσία ή να δημιουργήσει μια ηγετική ομάδα».

Το «σπάσιμο» των δεσμών των δύο μέχρι πρότινος συνοδοιπόρων ήρθε με αφορμή ένα άρθρο της Daily Mail για τη γυναίκα του Γκοβ, στο οποίο αναφερόταν πως ζήτησε από τον σύζυγό της να εξασφαλίσει εγγυήσεις από τον Τζόνσον για την υποστήριξη που του παρέχει, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Ο Γκοβ κατέθεσε την υποψήφιότητά του τρεις ώρες πριν κλείσει η διαδικασία, σημειώνοντας πως θα εκπονήσει ένα σχέδιο για την πορεία της χώρας έξω από την ΕΕ, το οποίο ελπίζει πως θα παρέχει «ενότητα και αλλαγή».

Υποψηφιότητα έχουν επίσης καταθέσει η Υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι και ο Υπουργός Εργασίας Στήβεν Κραμπ.

Το όνομα του αντικαταστάτη του Κάμερον, στην αρχηγία του κόμματος και στην πρωθυπουργία θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά από το συνέδριο και την ψήφο 150.000 Συντηρητικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις