Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το αστείο του Τσίπρα για το Brexit στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ

Το κλίμα στο αποχαιρετιστήριο δείπνο των ηγετών της ΕΕ στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες, ήταν πολύ βαρύ.

Πολλοί ηγέτες της ΕΕ εκφράζονταν επικριτικά τόσο για το αποτέλεσμα του Brexit όσο και για τους χειρισμούς του Κάμερον, αλλά και για την αργοπορία της Βρετανίας να προχωρήσει το «διαζύγιο» με την ΕΕ.
Κάπου εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, πήρε τον λόγο και… άλλαξε το κλίμα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times, «η διάθεση ελάφρυνε στο δείπνο με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, του τελευταίου Ελληνα πρωθυπουργού που προκάλεσε Σύνοδο Κορυφής απειλώντας με δημοψήφισμα».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «τέτοιες ψηφοφορίες δεν είναι δύσκολες. Υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο, γι’ αυτό είμαι έκπληκτος με την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Στο άκουσμα αυτών, όλοι μέσα στην αίθουσα άρχισαν να γελούν, σύμφωνα με τους FT.
Ωστόσο ο αρθρογράφος δεν διευκρινίζει αν τα γέλια των ηγετών οφείλονταν σε σαρκασμό για την ικανότητα του Κάμερον να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο του Brexit ή έκαναν συνειρμούς με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.