Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η Τουρκία αρνήθηκε στον ανταποκριτή της RIA Novosti την είσοδο στη χώρα

Η είσοδος προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβε χώρα η επίθεση
© RIA Novosti. Irina Popova ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 29 Ιουνίου – RIA Novosti. Οι
Τουρκικές αρχές αρνήθηκαν  στον  ανταποκριτή του RIA Novosti  Ντμίτρι Vinogradov την είσοδο  στη χώρα για την κάλυψη των συνεπειών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρθηκε από το  Vinogradov, με το πέρασμα του συνοριακού ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο  Sabiha Gokcen είπε  ότι το όνομά του εμφανίζεται στη λίστα των προσώπων που απαγορεύεται η είσοδος στη Δημοκρατία της Τουρκίας. Στον ανταποκριτή εκδόθηκε ένα έγγραφο στο οποίο οι λόγοι της άρνησης εισόδου δεν αναφέρονται: «Απαγόρευση  εισόδου’. Δεν υπάρχουν άλλες εξηγήσεις και δεν δόθηκαν από τους εκπροσώπους των τουρκικών αρχών. Ο ανταποκριτής του  RIA  παρέμεινε  σε ένα δωμάτιο για την προσωρινή κράτηση, λέγοντας ότι την Πέμπτη το πρωί θα σταλεί με μια πτήση για τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον Vinogradov, οι τουρκικές αρχές ήταν εξαιρετικά ευγενικοί  και με αυτόν και με  άλλους κρατούμενους που είχαν συλληφθεί  στα σύνορα δίνοντας τους  ζεστά γεύματα.
Νωρίτερα την είσοδο στη χώρα στερήθηκε ο  αρχισυντάκτης του Sputnik-Τουρκίας [1] Tural Kerimov. Όπως ο  Καρίμοφ είπε  στο RIA Novosti, οι τουρκικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα χωρίς εξήγηση.
Όπως πληροφόρησε του αφαίρεσαν την διαπίστευση και την άδεια παραμονής. Αργότερα, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Numan Kurtulmus είπε ότι η απόφαση για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα Kerimov εκδόθηκε σχετικά με την πρόταση των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.
Στο τέλος του Απριλίου η Τουρκία  είχε μπλοκάρει την ιστοσελίδα της Ρωσικής Υπηρεσίας Sputnik [2].
Την Τετάρτη, ο συντάκτης Sputnik στην επικεφαλής Μαργαρίτα Simonyan εξέφρασε την ελπίδα ότι, στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας για τη βελτίωση των σχέσεων, η Άγκυρα θα επανεξετάσει την απόφαση να μπλοκάρει την ιστοσελίδα του Σπούτνικ στην Τουρκία.
Μετά τον αποκλεισμό  το Sputnik-Τουρκίας δημοσιεύει υλικά πλήρους κειμένου με τη μορφή του άμεσου  λογαριασμού σε άρθρα on-line στο Facebook. Σύνδεσμοι στο κοινωνικό δίκτυο επίσης αναπαράγουν το λογαριασμό Sputnik στο Twitter. Επιπλέον, στην Τουρκία συνεχίζει να εργάζεται για κινητά app για iOS και Android, μέσω του οποίου οι Τούρκοι  αναγνώστες μπορούν να παρακολουθούν  τα νέα του  Sputnik και να έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.
Διαβάστε περισσότερα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία το 2015-2016, δείτε τη βοήθεια RIA Novosti [3]
αναφορές  Sputnik-Τουρκίας 
   (http://tr.sputniknews.com/)  Σπούτνικ 
   (http://sputniknews.com/russia/)  ανατρέξτε στη Βοήθεια RIA Novosti >> 
   (http://ria.ru/spravka/20160629/1453958902.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις