Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Καταζητούμενος για εγκλήματα στη Βοσνία το 1992 συνελλήφθη στη Βραζιλία

Οι αρχές της Βραζιλίας έθεσαν υπό κράτηση χθες έναν άνδρα που καταζητείται από το 1992, διότι φέρεται να διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά τη
διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βραζιλίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκολα Τσέρανιτς, 47 ετών, στην πόλη Ινταϊατούμπα, περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σάου Πάουλου.
Η Interpol είχε εκδώσει επείγον σήμα για τον Τσέρανιτς. Σύμφωνα με ιστότοπό της, τον βαρύνουν κατηγορίες ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου εναντίον άμαχου πληθυσμού».
Ούτε η Ιντερπόλ, ούτε οι αρχές της Βραζιλίας έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες σε βάρος του Τσέρανιτς. Δεν είναι εξάλλου σαφές πόσο καιρό ο άνδρας αυτός διέμενε στη Βραζιλία.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας ενημέρωσε το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο για το αίτημα έκδοσης του Τσέρανιτς που υπέβαλαν οι αρχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και κατόπιν άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνεργάστηκαν με βόσνιους συναδέλφους τους και την αστυνομία στο Σάου Πάουλου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Τσέρανιτς.
Βάσει του νόμου στη Βραζιλία, είναι το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο αυτό που αποφαίνεται για τα αιτήματα έκδοσης. Δεν είναι γνωστό πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ληφθεί απόφαση.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις