Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μουσακάς με κανελόνια φανταστικό !!!

Μία λέξη ΜΟΝΟ ..........ΤΕΛΕΙΟΣ !!!!



1 κουτί κανελόνια θα περισσέψουν
6 μελιτζάνες φλάσκες
500 γραμ.κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κοφτές κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι [κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ]
Κρέμα μπεσαμέλ
5 κουταλιές σούπας  βούτυρο φυτίνη
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κρόκους αυγών 
1 φλυτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο 
φρυγανιά τριμμένη 
Εκτέλεση
1] Σπάμε τα κανελόνια σε κομμάτια μεγάλα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό περίπου 15-20 λεπτά ,τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2] Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες,για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό αφαιρούμε λίγο από την φλούδα σαν να είναι ριγέ  και μετά τις κόβουμε σε σχετικά λεπτές φέτες 
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία όλες και τις αφήνουμε στην άκρη .
3] Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο στην φωτιά να τσιγαριστεί ελαφρώς  για λίγο,προσθέτουμε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον πατάμε να γίνει σπυρωτός .
Μόλις καβουρντιστεί όλος προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη ,μαιντανό ,ανακατεύουμε.
Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι του νερού νερό το ρίχνουμε μέσα στο κιμά  σκεπάζουμε χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου 30 λεπτά ,ξεσκεπάζουμε  να δέσει  η σάλτσα που πρέπει να είναι λίγη και αποσύρουμε από την φωιά.

Κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολίτσα να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία [βασικό η χαμηλή θερμοκρασία ]
Αμέσως προσθέτουμε το αλεύρι ,και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα ,προσθέτουμε και το γάλα όλο το λίτρο όπως είναι από το μπουκάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει .
Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τους κρόκους αυγών ανακατεύουμε ,προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε πήζει κι είναι έτοιμη .
 .
Βουτυρώνουμε η και με λάδι ένα ταψί ,στρώνουμε τα μισά κανελόνια ,πασπαλίζουμε με τυρί ,από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες πάλι πασπάλιζουμε  με τυρί , μετά στρώνουμε τον κιμά ,πασπαλίζουμε με τυρί και από πάνω τα υπόλοιπα κανελόνια πάλι τυρί πασπάλισμα και τελειώνουμε με την κρέμα .
Στρώνουμε και την κρέμα μπεσαμέλ ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια λίγη τριμμένη φρυγανιά ,η τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς .
Είναι ενα φανταστικό φαγητό  !!Καλή σας όρεξη !! 






Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις