Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Από το κατασχεμένο κτίριο του Συντάγματος στο Ερεβάν άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό

© SputnikPereyti σε Photobank
Ερεβάν, 30, Ιουλίου – RIA Novosti, Gamlet Matevosyan. Η  ένοπλη ομάδα που έχει καταλάβει  το κτίριο στο  σύνταγμα της υπηρεσίας περιπολίας-φρουράς στο Ερεβάν
άνοιξαν πυρ, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Αρμενικής αστυνομίας Ashot Aharonyan.

Σκοτώθηκε  ένας από τους αστυνομικούς που ήταν σε ένα  αυτοκίνητο σε 350-400 μέτρα, έγραψε ο Aharonyan στο κοινωνικό δίκτυο Facebook [1]. Έγραψε ότι  το όνομα του νεκρού είναι Jura Taansen, που γεννήθηκε το 1986.
Ο Taansen – είναι  ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος πέθανε μετά από τη σύλληψη του κτιρίου  συντάγματος  από την ένοπλη  ομάδα. Ο  πρώτος  ήταν ο συνταγματάρχης Arthur Vanoyan, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης του κτιρίου.
Νωρίτερα, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αρμενίας απαίτησε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο του συντάγματος να παραδώσουν  τα όπλα τους και να παραδοθούν. Ο χρόνος  του τελεσιγράφου έχει ήδη λήξει, ωστόσο πολιτοφύλακες δεν έχουν ακόμη προβεί σε καμία ενέργεια.
Οι Ένοπλοι άνδρες   κατέλαβαν το κτίριο του συντάγματος PPS στις 17 Ιουλίου Ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου Σερζ Sargsyan και την απελευθέρωση του ηγέτη της ριζοσπαστικής οργάνωσης της αντιπολίτευσης  το ‘Ιδρυτικό Κοινοβούλιο’ Zhirayr Sefilyan. Από την Τετάρτη κρατούν όμηρο την ιατρική ομάδα.
Στην περιοχή του αστυνομικού κλοιού πραγματοποιούνται  συνεχώς  διαδηλώσεις στις  οποίες οι συμμετέχοντες προσπαθούν να αποτρέψουν την αστυνομία  να διεξάγει   επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών. Αρκετές φορές, οι  διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν σε ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία.
Δείτε Βίντεο εδώ:  http://ria.ru/world/20160730/1473244284.html

References
 Facebook
   ( https://www.facebook.com/ashot.aharonyan/posts/13234
http://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις