Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ντράγκι: Αγνωστο πότε και αν η Ελλάδα θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Δεν μπορεί η ΕΚΤ να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε, ενδεχομένως, θα μπει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ποσοτικής
χαλάρωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι.

Σε απαντητική του επιστολή προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Ντράγκι σημειώνει στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί να δοθεί  ένα «ακριβές χρονοδιάγραμμα» για το πότε, ενδεχομένως, θα αρχίσει τις αγορές ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης και θεωρεί κομβικό σημείο την πρόοδο ως προς την ανάλυση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Ντράγκι τονίζει  ότι στις 22 Ιουνίου η κεντρική τράπεζα επανέφερε το waiver για τις ελληνικές τράπεζες επιτρέποντάς τους έτσι να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότησή της. Για να γίνει αυτό λήφθηκε υπόψη η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και αναγνωρίστηκε η δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ESM.

Τότε, σημειώνει ο Μάριο Ντράγκι,  υπέδειξε ότι μπορεί να εξετάσει τη συμμετοχή τίτλων έκδοσης Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων QE σε μεταγενέστερο στάδιο λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο που θα γίνει στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, περιλαμβανομένης και της εκτίμησης του Διοικητικού Συμβουλίου της για το θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις