Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γερμανία «κάνει πλάτες» στον Ερντογάν: Δεν είδε, δεν άκουσε τις δηλώσεις του

Αδιάβαστη, ανιστόρητη και σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου η γερμανική κυβέρνηση – Παίζουν το παιχνίδι του «σουλτάνου»;

«Βρείτε τα ειρηνικά»! Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Βερολίνο για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, έκανε τον… Κινέζο!
«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».
Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε:
«Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό».
Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».
Για μια ακόμη φορά οι ευρωπαϊκές χώρες φοβούνται να αντιδράσουν απέναντι στον «σουλτάνο» Ερντογάν. Το χειρότερο είναι πως όχι μόνο παρουσιάζονται αδιάβαστοι, αλλά και ανιστόρητοι. Είναι όντως έλλειψη μόρφωσης ή μήπως παίζουν το παιχνίδι του θρασύτατου και προκλητικού «σουλτάνου»;
 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις