Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ ο Ερντογάν με μια πονηρή κίνηση ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων για την δήλωση του ότι η συνθήκη της Λοζάνης απέδωσε άδικα 15 νησιά του ανατολικού
Αιγαίου στην Ελλάδα, ο εσωτερικός πόλεμος στην Τουρκία, όπως δείχνουν και τα γεγονότα, μεταφέρεται με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης και στον Πόντο, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα.
Τελευταίο ηχηρό κρούσμα αυτής της εξέλιξης είναι η μεγάλη επίθεση που έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Mesudiye της Ordu και παράλληλα νοτιότερα σε ορισμένα χωριά της περιοχής της Σεβάστειας, όπου κατοικεί πυκνός πληθυσμός Αλεβιτών, δείχνοντας πως επικρατεί κυριολεκτικά εμπόλεμη κατάσταση.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφοριες, έγινε κανονική μάχη με πολλούς νεκρούς και από τις δυο πλευρές ενώ η επίσημη ανακοίνωση των τουρκικών αρχών κάνει λόγο για έξη νεκρούς αντάρτες του ΡΚΚ.
Ήδη στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, γιατί αναμένουν και νέες επιθέσεις καθώς έχει ανάψει για τα καλά η φωτιά στον Πόντο όπου μεταφέρθηκε ο εσωτερικός πόλεμος.
Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή στις 31 Ιουλίου είχε γίνει μεγάλη επίθεση από αντάρτες στην γραμμή Ordu – Mesudşye και Τοκάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 Τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι δυο, ενώ ανεπίσημες πληροφοριες έκαναν λόγο για περισσότερους νεκρούς.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις