Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

EKTAKTO: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πήρε πράσινο φως από την τουρκική αντιπολίτευση για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Ελλάδας: «Επί εποχής σου παραδόθηκαν 16 νησιά στην Ελλάδα – Πάρτα πίσω»

Toυ Βασίλη Καπούλα
Πράσινο φως από την τουρκική αντιπολίτευση πήρε ο Ρ.Τ.Ερντογάν για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά της χώρας μας καθώς πριν από λίγο ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής
αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε μεν ως «απαράδεκτη» τη χτεσινή δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά για να τονίσει ότι επί εποχής του παραδόθηκαν τα 16 νησιά και υψώθηκε η ελληνική σημαία και συνεπώς πρέπει να τα πάρει πίσω!
Πρακτικά αυτό σημαίνει πράσινο φως από την αντιπολίτευση – έστω και έμμεσα – στις πολεμικές αξιώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν!
Ο κ. Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στον Ερντογάν είπε:
«Ας κοιτάξει τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΡΛΚ ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε:
«Πρόκειται για απαράδεκτη και λανθασμένη δήλωση η οποία είναι προϊόν της αντίληψης του Ερντογάν περί πολεμικής. Ο Ερντογάν δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την αξία της δημοκρατίας και της αρχής της κοσμικότητας. Ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ δήλωσε ότι «εκείνοι που είχαν καθίσει σε κείνο το τραπέζι (στμ. διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης) είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν έχουν κάνει το ίδιο αυτοί που έχουν την εξουσία εδώ και 14 χρόνια.
Τα 16 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας όχι επειδή τα έδωσαν αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λωζάνης, αλλά λόγω της ανικανότητας αυτών που έχουν σήμερα την εξουσία».
Ραγδαίες εξελίξεις..











πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.