Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΑ MME - (VID) Ξεφυτρώνουν σαρκοφάγοι από ελαιώνα στη Νίκαια της Βιθυνίας - φέρει παραστάσεις από ερωτιδείς και επιγραφές στα ελληνικά.- KOINOΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Μαρμάρινη σαρκοφάγο, που κατά τους πρώτους υπολογισμούς χρονολογείται στον 2ο αιώνα, εντόπισαν κατά τύχη οι τουρκικές
Αρχές σε ελαιώνα, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Η αστυνομία αναζητούσε κλεμμένο φορτηγό στην περιοχή όταν εντόπισε εγκαταλελειμμένη παράνομη ανασκαφή μέσα σε ελαιώνα της περιοχής Χισάρντερε, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το κέντρο της βιθυνικής Νίκαιας. Αμέσως ενημέρωσε τη Στρατοχωροφυλακή που ήρθε σε επαφή με το Μουσείο της Νίκαιας (Iznik), προκειμένου οι ειδικοί να κάνουν αυτοψία στην περιοχή.

Κατά την εκσκαφή που έκαναν οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τη μαρμάρινη σαρκοφάγο, βάρους έξι τόνων, που φέρει παραστάσεις από ερωτιδείς και επιγραφές στα ελληνικά.




Μετά τον καθαρισμό της και τις αναγκαίες εργασίες, η σαρκοφάγος θα εκτεθεί στο μουσείο, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Στον ίδιο ελαιώνα πριν από περίπου δέκα μήνες είχε βρεθεί ακόμα μία σαρκοφάγος που φέρεται να ανήκει σε γυναίκα, μέλος βασιλικής οικογένειας, βάρους επτά τόνων. Το εύρημα είχε συληθεί. Πιστεύεται ότι στο σημείο υπήρχαν αρχαίοι τάφοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.