Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

«Τέλος εποχής» για την Κεραμοποιία Αναγνωσταρά με τους 100 εργαζομένους να βγαίνουν στον δρόμο!

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ από αύριο, μετά από 91 ολόκληρα χρόνια για την κεραμοποιία Αναγνωσταρά, η οποία παρήγαγε κεραμίδια  και τούβλα κορυφαίας ποιότητας, συνδυάζοντας την εμπειρία με την σύγχρονη επιστημονική γνώση, την άρτια οργάνωση και την μοντέρνα τεχνολογία, από το 1925. Τα προϊόντα της εταιρείας, μπορεί να υπερκάλυπταν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων ποιότητας, ωστόσο η παρατεταμένη ύφεση, με την οικοδομή να είναι η πρώτη που «χτυπήθηκε» πολύ νωρίς από την κρίση προφανώς είναι αυτή που τελικά νίκησε σ’ αυτόν τον… άνισο αγώνα! 

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κεραμοποιίας Αδελφοί Αθ. Αναγνωσταρά Α.Ε.»  αύριο, δηλώνει την παραίτησή του, ώστε η εποπτεύουσα αρχή να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της και να την θέση υπό εκκαθάριση.
«Μετά από οχτώ συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις (2008-2015) με συνολικές ζημιές 6.500.000 ευρώ, με υποχρεώσεις 7.180.000 ευρώ και τζίρο 210.000 ευρώ για την χρήση 2015, δίνει άδοξο τέλος στο δημιουργικό αγώνα τόσων ανθρώπων, πού μόχθησαν επί σειρά δεκαετιών. ΚΡΙΜΑ !!! Όταν γειτονική ομοειδής επιχείρηση, παρά την οικονομική κρίση, κατόρθωσε να δημιουργήσει τζίρο 2.800.000 ευρώ και να αποφέρει κέρδη, ακόμα και κατά την χρήση του 2015». Αυτά  αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Βαγγέλης Αναγνωσταράς.
Ο προβληματισμός και η θλίψη είναι ιδιαίτερα έντονος, καθώς πρόκειται για μια αξιόπιστη εταιρεία με συνεχόμενη επιτυχημένη παρουσία στο χώρο επί πολλά χρόνια, η οποία απασχολούσε μέχρι σήμερα 100 άτομα, τα οποία και προφανώς θα βρεθούν στον δρόμο!!! 
Η εταιρεία, διέθετε σύγχρονη μονάδα παραγωγής στον Αντικάλαμο, με 2 γραμμές παραγωγής μια για τούβλα και μία για κεραμίδια με συνολική δυναμικότητα 400 τόνων ψημένου προϊόντος την ημέρα που την κατέτασσε ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα. Το εμπορικό της τμήμα, με τα 6 κέντρα διανομής στην Ελλάδα και τα ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, εξασφάλιζαν αμεσότητα και συνέπεια στην εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές προς διάφορες αγορές όπως τη Β. Αφρική, την Κύπρο, την Μέση Ανατολή και πρόσφατα τις ΗΠΑ. 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Η εταιρεία, ιδρύθηκε το 1925 από τον Αθανάσιο Αναγνωσταρά με έδρα την Καλαμάτα, μια βιοτεχνική επιχείρηση κατασκευής κεραμικών οικοδομικών τούβλων καθώς και κεραμιδιών τα οποία διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
  • Το 1962 απόκτησε τη νομική μορφή της ομόρρυθμης εταιρίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία του το εργοστάσιο της εταιρίας στην Καλαμάτα υιοθετώντας σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που σε συνδυασμό με την πείρα των στελεχών της επιχείρησης οδηγούν στη διεύρυνση των αγορών σε όλο και μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή που καλύπτει και την Αττική.
  • Το 1973 γίνεται ανώνυμη εταιρία με επωνυμίαΑΦΟΙ ΑΘ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ Α.Ε.
  • Το 1975 αρχίζει τη λειτουργία του το νέο εργοστάσιοπαραγωγής τούβλου στον Αντικάλαμο, Καλαμάτας. Το εργοστάσιο, που λειτουργούσε στην ίδια θέση μέχρι σήμερα, χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία και μεθόδους παραγωγής. Η επιχείρηση καταλαμβάνει σημαντική θέση στον κλάδο της.  
  • Το 1986 λειτουργεί νέα σύγχρονη μονάδαπαραγωγής κεραμιδιού στο εργοστάσιο του Αντικαλάμου. 
  • Το 1992 λειτουργεί και κέντρο διανομής στην Κηφισιά από όπου γίνεται ευκολότερη η διάθεση των προϊόντων στην Αττική. 
  • Το 1998 η επιχείρηση εγκαθιστά σύστημα ελέγχου της παραγωγής μέσωυπολογιστή (SCADA). Παράλληλα προσαρμόζει τα προϊόντα της με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ΕΝ και αποκτά δικό της εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου. 
  • Το 1999 πιστοποιείται το σύστημα διασφάλισης ποιότητας της εταιρίας κατά το πρότυποISO 9002. 
  • Το 2001 εφαρμόζεται η καινοτομική μέθοδος τηςξηρής άλεσης της αργίλου για την παραγωγή κεραμιδιών με αποτέλεσμα την συνολική βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών.
  • Το 2002 επαναπιστοποιείται το σύστημα διασφάλισης ποιότητας της εταιρίας κατά το πρότυποISO 9001.
  • Το 2003 ιδρύεται κέντρο διανομής στους Γαργαλιάνους για την καλύτερη κάλυψη της Δυτικής Μεσσηνίας.  
  • Το 2005 επαναπιστοποιείται το σύστημα διασφάλισης ποιότητας της εταιρίας κατά το πρότυποISO 9001. Ιδρύεται υποκατάστημα στο Kαστέλι Κισσάμου Κρήτης. 
  • Το 2006 ιδρύεται υποκατάστημα στην Κέρκυρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπόρων τηςΒορειοδυτικής Ελλάδας (Χονδρική Πώληση). 
  • Το 2007 ιδρύεται υποκατάστημα στονΑρχάγγελο της Ρόδου.
  • Το 2008 γίνεται επαναπιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης ποιότητας της εταιρείας κατά το πρότυποISO 9001:2000, ενώ το 2010 η εταιρία βγάζει στην αγορά ένα νέο καινοτόμο προϊόν το Βυζαντινό Καρφωτό Κεραμίδι,  PEN 20100100607.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.