Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπουλο με χυλοπίτες κατσαρόλας ή φούρνου !!!

Χορταστικό και με πλούσια γεύση ,το κοτόπουλο με τις χυλοπίτες σίγουρα έχει μόνο φίλους !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο του 1 κιλού κομμένο σε μερίδες
1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3/4 φλιτ.ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/4 κουτ.γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουτ,γλυκού τζίντζερ σκόνη
1/4 κουτ.γλυκού κουρκουμά
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
3 - 4 τσαγιού κούπες χυλοπίτες




 Τι κάνουμε
Πλένουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Προσωπικά αφαιρώ αρκετές πέτσες από τα κομμάτια αφήνω λίγες  
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο φροντίζοντας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3 με 4 λεπτά προσθέτοντας συγχρόνως αλάτι- πιπέρι- τζίντζερ -σκόνη σκόρδου-κουρκουμά λίγη ζάχαρη. 
Προσθέτουμε επάνω στο κοτόπουλο τον πελτέ κατ ευθείαν και ανακατεύουμε αμέσως ρίχνουμε ή τον χυμό ή τις τριμμένες φρέσκες ώριμες ντομάτες ξανά ανακάτεμα και ρίχνουμε 5 ποτήρια νερό να το σκεπάσει μαγειρεύοντας σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο .


  Τώρα υπάρχουν δύο επιλογές ,ή αδειάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι μαζί με το ζωμό του σε πήλινο κατά προτίμηση σκεύος ρίχνουμε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά οι χυλοπίτες .

Ή όπως το έφτιαξα εδώ στην κατσαρόλα

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα  αφού πρώτα δούμε να έχει ψηθεί το κοτόπουλο 6 ποτήρια νερό ,μόλις πάρει 2-3 βράσεις βγάζουμε τα κομμάτια σε πιάτο και ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
Εγώ σ αυτό το σημείο μαγειρέματος προσθέτω κι ένα κύβο κότας βιολογικό κνορ δίνει πολύ περισσότερη νοστιμιά [προαιρετικά σας το λέω ] 






Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά ανάλογα τις χυλοπίτες αν είναι χωριάτικες θέλουν λίγο παραπάνω από τις απλές [αν κατά το μαγείρεμα δείτε να σώνετε το ζουμί προσθέστε λίγο νεράκι αν χρειάζεται ] Λίγα  λεπτά πρίν το κατεβάσουμε προσθέτουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο .


 Ετσι το κατεβάζουμε από την φωτιά μελάτο

 έτοιμο εδώ λίγο μετά που πήζει .

Κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά το αφήνουμε να μείνει μερικά λεπτά και σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο .Οταν το κατεβάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι λίγο νερουλό γιατί πήζει μετά .Καλή όρεξη -πεντανόστιμο φαγητό !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.