Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο νέος Αμερικανός πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ για την επίσκεψη Ομπάμα που έχει και αμυντικό ενδιαφέρον

Λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Ομπαμα στην Αθήνα ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα  Geoffrey Pyatt.Ο νέος πρέσβης στην Αθήνας επισκέφθηκε το ΥΠΕΘΑ και  όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του οι δυο τους συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης αναφέρθηκαν στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα”. 





Ο τομέας της αμυντικής συνεργασίας είναι μάλλον ο πιο “ζωντανός” στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.Κι ενδιαφέρει και τις δύο πλευρές.
kammenos_pyatt3
Την Ελλάδα ,γιατί “καίγεται” να καλύψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κενά και ελλείψεις στο οπλοστάσιό της. Το ενδιαφέρον όπως έχει γράψει το Militaire.gr  εντοπίζεται κυρίως στον χώρο της ΠΑ.
Οι ΗΠΑ από την άλλη μπορεί να μεταδίδουν ένα κλίμα απροθυμίας για πιο ενεργή εμπλοκή σε τομεις όπως η αμυντική βιομηχανία -στην ΕΑΒ για παράδειγμα- αλλά έχει γίνει σαφές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι δεν επιθυμούν συγκεκριμένες “δομές” της αμυντικής βιομηχανίας να περάσουν σε “ξένα χέρια”,ανα αυτά δεν είναι αμερικανικά!
Το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F-16 είναι το πρωταρχικό ζήτημα που απασχολεί .Από το ΥΠΕΘΑ επιμένουν ότι μπορεί να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και για άλλα προγράμματα πολύ πιο σημαντικά -αλλα και ακριβά- αρκεί να πει ναι η Ουάσινγκτον στο αίτημα για σημαντική στρατιωτική βοήθεια.
kammenos_pyatt2
Ο νέος πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt,έχει τη φήμη εύστροφου και δυναμικού διπλωμάτη.Έχει έρθει στην Ελλάδα πλήρως ενημερωμένος και για τα ελληνοαμερικανικά αμυντικά συστήματα.Η παρουσία του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην Αθήνα κρίνεται ως θετική εξέλιξη για να κατανοήσει καλύτερα η Ουάσινγκτον και το Πεντάγωνο τη σημασία να βοηθηθεί περαιτέρω η Ελλάδα.Μένει να αποδειχτεί.

http://www.militaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.