Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση με όλμους στη πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό – Spetsnaz αναπτύχθηκαν στην περιοχή

ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Δύο από τα βλήματα έπεσαν κοντά στο κτήριο όπου στεγάζεται η ρωσική πρεσβεία στη συριακή πρωτεύουσα. Το κτήριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε με όλμους στην περιοχή Al Adaui στη Δαμασκό της Συρίας, στην ρωσική πρεσβεία, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti. Δύο βλήματα έπεσαν σε απόσταση μεταξύ 20 και 30 μέτρα από το κτίριο, το οποίο δεν έχει υποστεί ζημιές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή τραυματίες.
Οι μαχητές άνοιξαν πυρ από την περιοχή της Khobar, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη ρωσική πρεσβεία.
Ομάδα Spetsnaz αναπτύχθηκε εν συνεχεία στην περιοχή, προκειμένου να ασφαλίσει απο κτίριο από πιθανή προσβολή του από επίγειες δυνάμεις τρομοκρατών, όπως είχε γίνει στο αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή.,
Οι Spetsnaz έχουν γίνει γνωστοί για τις καταδρομικές τους πίσω από τις γραμμές του εχθρού σε Αφγανιστάν και Καύκασο, τις δεκαετίες του »80 και του ’90 αντίστοιχα, όμως δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στην Συρία, τουλάχιστον μέχρι να γίνει αυτό γνωστό πρόσφατα.
Η Ρωσία προσπαθεί να αποφύγει την λαϊκή κατακραυγή σε περίπτωση απωλειών ζωών Ρώσων στρατιωτών στην Συρία, έτσι κάθε αποστολή γίνεται υπό το καθεστώς της πλήρους μυστικότητας.
Επίσημα οι Spetsnaz πάτησαν το πόδι τους στην Συρία τον Οκτώβριο του 2015, όμως ανεπίσημα η παρουσία τους εκεί ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα.
Οι Spetsnaz ανέλαβαν την προστασία των Σύριων αξιωματούχων της κυβέρνησης στην Δαμασκό και των Ρώσων αξιωματούχων.
Έντονη παρουσία είχαν οι Spetsnaz σε Τσετσενία και Ουκρανία. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η δήλωση ανδρών των ουκρανικών ακροδεξιών οργανώσεων προς του ομοϊδεάτες τους πως σε γενικές γραμμές ο ρωσικός στρατός είναι ανεκπαίδευτος, όμως αν βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με άνδρες των Spetsnaz «πρέπει να φύγει» αφού χαρακτηρίζονται ως «δολοφόνοι».
Η δύναμη των 1.300 Spetsnaz χωρίζεται σε ομάδες των 8-10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι λεγόμενοι super-snipers οι οποίοι σκοπό έχουν να σκοτώνουν τους snipers του εχθρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.