Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Bίντεο-σοκ: Ρωσικό άρμα μάχης Τ-90 «καταπίνει» αντιαρματικό πύραυλο TOW 2Α – Ανήμπορη η Δύση να …

 …αποκρούσει το αρματικό δυναμικό της Ρωσίας σε ενδεχόμενη σύγκρουση – Που ελπίζει η Ευρώπη

Σοκ στην Ευρώπη προκαλούν τα νέα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από τη
Συρία καθώς τα ρωσικά άρματα μάχης παραμένουν άτρωτα από τους δυτικούς αντιαρματικούς πυραύλους. Οι ισλαμικές συμμορίες γνωστές και ως «Ελεύθερος Συριακός Στρατός»  δημοσίευσαν  βίντεο επίθεσης με αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους TOW 2A, σε ρωσικό άρμα μάχης  T-90. Κρίνοντας από το ανακτημένο υλικό, ο αντιαρματικός πύραυλος έπληξε την μετωπική θωράκιση του ρωσικού άρματος, χωρίς οι συνέπειες να γίνουν εμφανείς. Κοινώς ‘δεν κατάλαβε τίποτα‘.
Το βίντεο έχει τραβηχτεί  κατά τη διάρκεια των πρόσφατων  σφοδρότατων μαχών  στο Χαλέπι. Οι ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες όμως εκτιμούν ότι  στις φωτογραφίες διακρίνεται η σιλουέτα ενός άρματος μάχης Τ-72Β, αλλά οι μαχητές του FSA ισχυρίζονται ότι αυτό είναι ένα ρωσικής κατασκευής άρμα μάχης Τ-90.


Το άρμα κτυπήθηκε μεν από αντιαρματικό πύραυλο τελευταίας τεχνολογίας αλλά εξακολουθούσε να κινείται πιστοποιώντας την ισχυρότατη θωράκιση του και την απίστευτη ‘’λειτουργικότητα του‘‘ σε ένα αστικό περιβάλλον που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για άρματα μάχης.
Bίντεο-σοκ: Ρωσικό άρμα μάχης Τ-90 «καταπίνει» αντιαρματικό πύραυλο TOW 2Α – Ανήμπορη η Δύση να αποκρούσει το αρματικό δυναμικό της Ρωσίας σε ενδεχόμενη σύγκρουση – Που ελπίζει η Ευρώπη - Εικόνα0
Bίντεο-σοκ: Ρωσικό άρμα μάχης Τ-90 «καταπίνει» αντιαρματικό πύραυλο TOW 2Α – Ανήμπορη η Δύση να αποκρούσει το αρματικό δυναμικό της Ρωσίας σε ενδεχόμενη σύγκρουση – Που ελπίζει η Ευρώπη - Εικόνα1
Bίντεο-σοκ: Ρωσικό άρμα μάχης Τ-90 «καταπίνει» αντιαρματικό πύραυλο TOW 2Α – Ανήμπορη η Δύση να αποκρούσει το αρματικό δυναμικό της Ρωσίας σε ενδεχόμενη σύγκρουση – Που ελπίζει η Ευρώπη - Εικόνα2
Το 1ο  σύνταγμα του FSA ανακοίνωσε: «Με πύραυλο TOW καταστρέψαμε  ένα ρωσικής κατασκευής αρμέ Τ-90 στο λόφο Τελ αλ-Σουριατέλ στην περιοχή Aziza  νότια του Χαλεπίου.»
Η Ευρώπη αν και έχει υιοθετήσει μια επιθετική στάση απέναντι στη Ρωσία, μια προσεκτική ματιά όμως σε επίπεδο αριθμών ειδικά στα τεθωρακισμένα διαψεύδει τις ψευδαισθήσεις της ευρωπαϊκής ηπείρου ότι η νέα Ρωσία είναι ένα κράτος που μπορούν να έχουν ως υποχείριο τους.
Η άνοδος όμως του προέδρου Πούτιν έφερε την αναγέννηση της Ρωσίας και στη συνέχεα την αναγέννηση του ρωσικού στρατού με εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης, κατασκευή νέων τύπων αλλά και την εμφάνιση του «επαναστατικού» όπως οι βρετανοί έχουν αναφέρει T-14 ARMATA.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι δηλώσεις ότι χωρίς την ενίσχυση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη ουσιαστικά η ρωσική πολεμική μηχανή δεν έχει πρακτικά κανέναν αντίπαλο.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για τις ευρωπαϊκές χώρες, έτσι σήμερα και για το άμεσο μέλλον απέναντι στην ρωσική στρατιωτική διοίκηση Δύσης το ΝΑΤΟ εκτός των ΗΠΑ μπορεί να αρκεστεί στους κάτωθι αριθμούς αρμάτων μάχης:
Γερμανία 328 Leopard 2A6, A6M και A7, Βρετανία 226 Challenger 2 ενώ αναφορές κάνουν λόγω για μείωση κατά 56 εξ αυτών και να αντικαθίστανται με το νέο τεθωρακισμένο AJAX, Γαλλία 200 AMX-56 LECLERC, Ιταλία 200 ARIETE, Πολωνία με 142 Leopard-2A4, 105 Leopard 2A5, 232 PT-91 «Twardy», 159 Τ-72, και σε αυτές τις χώρες θα μπορούσαν να προστεθούν και οι δυνάμεις των μικρότερων χωρών κρατών μελών του ΝΑΤΟ που είναι Αυστρία με 56 Leopard-2A4, Τσεχία με 30 T-72M4CZ και 93 T-72, Σλοβακία με 30 T-72M1, Ισπανία με 219 Leopard-2E και 108 Leopard-2A4 και Δανία με 57 Leopard-2A5.
Βέλγιο και Ολλανδία έχουν αποσύρει τα άρματα μάχης ενώ μικρούς αριθμούς διατηρεί και η Νορβηγία με λίγες δεκάδες Leopard-2A4.
Από την άλλη η Ρωσία διεθέτει:
400 T-90A που θα ξεκινήσει σύντομα ο εκσυγχρονισμός τους σε επίπεδο T-90MS, τα 450 T-80U, ο εκσυγχρονισμός ακόμα 3000 αρμάτων όλων των εκδόσεων που διατηρούνται σε εφεδρεία, 1900 άρματα T-72B3, ενώ μέχρι το 2022 θα βρίσκονται σε υπηρεσία 2200 T-14 ARMATA χωρίς να υπολογίζονται σε τα εφεδρεία 7000 T-72, 2000 Τ-64 και 2500 T-62M.
Έτσι το ΝΑΤΟ στην μόνη βοήθεια που μπορεί να ελπίζει είναι στα 8.843 άρματα μάχης M-1A1/-A2 που όμως στο σύνολό τους πλην μερικών επιλαρχιών εδρεύουν στην ηπειρωτική Αμερική και δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν το ευρωπαϊκό μέτωπο στις κρίσιμες ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις