Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Συνταγή για Χριστουγεννιατικα ντόνατς!

Είναι η αγαπημένη μου συνταγή για ντονατς και δεν την αλλάζω με καμιά! Την  είχα δει πριν χρόνια (νομίζω στις συνταγές της παρέας)
εκάνα κάποιες μετατροπές και από τότε είναι η μόνη που κάνω! Είναι πολύ ωραία ιδέα για τώρα στις γιορτές!

Υλικα
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κούπα χλιαρό νερό
3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
4 1/2 κούπες αλεύρι δυνατό
1 βανίλια
λίγο κανέλα ελαχιστη στη μύτη του κουταλιου



Πώς το κάνουμε:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμε με ένα ποτήρι δίσκου 6 εκατοστών κύκλους.
Με ένα βιδωτό καπάκι μπουκαλιού (νερού) αφαιρούμε μικρούς δίσκους από το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
Αραδιάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Εγω τα τηγανίζω σε ελαιόλαδο και με το που τα ρίχνω στο τηγάνι αμέσως αρχίζω και τα γυρίζω, δεν τα αφήνω πολύ ώρα απο κάθε πλευρά, σε δευτερόλεπτα είναι έτοιμα. Πρέπει να βγουν χρυσά και όχι καφέ!
Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας

Είναι πραγματικά υπέροχα! Κάποια τα κάνω και με σκέτη ζάχαρη! Όμως αυτά με την σοκολάτα την άλλη μέρα παραμένουν πιο μαλακά και αφράτα .Στολίστε τα με καραμελάκια ,τρίψτε καραμέλες peppermint



Γίνονται και στο φούρνο (απλά στο τηγάνι είναι καλύτερα θεωρώ) τα ψήνεις γύρω στα 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς

Για να πετύχουν και στο ψήσιμο,θέλουν χαμηλή φωτιά και όχι πολύ ώρα,ώστε να αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα.Εγώ τους φέρνω 1-2 τούμπες στο λάδι και τα βγάζω και γίνονται τέλεια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις