Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο περίεργος ρόλος της Ιβάνκα Τραμπ: Παρούσα και στο τηλεφώνημα του πατέρα της με τον Αργεντινό πρόεδρο

Την ώρα που εκφράζονται απορίες για τα καθήκοντα που θα αναλάβει η Μελάνια Τραμπ ως Πρώτη Κυρία, από τη στιγμή που
δεν σκοπεύει να μετακομίσει άμεσα στον Λευκό Οίκο, η Ιβάνκα Τραμπ κάνει επαφές με ηγέτες.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ μετείχε και η κόρη του Αμερικανού μεγιστάνα, Ιβάνκα. «Την ξέρω από τότε που ήταν μωρό», είπε ο Μάκρι στην εφημερίδα Asahi Simbun.

Εκπρόσωπος του Μάκρι διευκρίνισε ότι η Ιβάνκα Τραμπ είχε μία σύντομη συμμετοχή σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, ανάμεσα στους δύο άνδρες, στις 14 Νοεμβρίου. Ο Μάκρι είναι ένας από τους λίγους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής οι οποίοι έχουν συνομιλήσει με τον Τραμπ μετά από την εκλογική νίκη του. Στόχος της επικοινωνίας ήταν να «ξαναζεσταθεί» η σχέση που είχαν ως επιχειρηματίες, πριν μπουν αμφότεροι στον στίβο της πολιτικής, καθώς ο Μάκρι είχε δηλώσει δημόσια την προτίμησή του στην Χίλαρι Κλίντον.  








«Στο τέλος της επικοινωνίας, δόθηκε το τηλέφωνο στην Ιβάνκα, ώστε να πει ένα ''γεια''. Γνωρίζονται από τότε που ήταν αρκετά μικρή», είπε ο εκπρόσωπος του Μάκρι, σε ερώτηση του Reuters.

Ο Μάκρι γνώρισε τον Τραμπ πριν από δεκαετίες, ενώ δούλευε για τον πατέρα του, Φρανσίσκο Μάκρι. Σύμφωνα με το βιβλίο που έχει γράψει ο τελευταίος, ο γιος του κέρδισε τον Αμερικανό σε ένα αγώνα γκολφ, κατά τη διάρκεια μίας περίπλοκης συμφωνίας για κτηματομεσιτικά στη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του '80, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να σπάσει τα μπαστούνια του από τα νεύρα του.

Δεν ήταν η πρώτη επαφή που είχε η Ιβάνκα Τραμπ με κάποιον ξένο ηγέτη. Φωτογραφίες από τον Trump Tower, την προηγούμενη εβδομάδα, αποκάλυψαν ότι η κόρη του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κάσνερ, συνόδευαν τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Αμπε.

Αυτό έκανε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς η Ιβάνκα Τραμπ έχει επαφές με ηγέτες ενώ είναι αντιπρόεδρος του ομίλου του Τραμπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις