Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Γάλλος Υπ.Εξ. συγκαλεί Σύνοδο στο Παρίσι για να σώσει τους τζιχαντιστές στη Συρία

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό δίνει τα «ρέστα» του για να σώσει τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι.

Διότι όταν μιλάμε για Χαλέπι ή για «συριακή ισλαμιστική αντιπολίτευση» οφείλουμε να εμπεδώσουμε ότι μιλάμε για την Αλ Κάιντα, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τον τουρκόφιλο ισλαμιστικό Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).
Και για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) πλέον δεν υπάρχει παρά μόνο η «σφραγίδα» του που την χρησιμοποιεί όποιος θέλει στη Συρία για να υποκριθεί τον «μετριοπαθή». Εξάλλου το γεγονός και μόνο ότι αυτός ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα στη Συρία φανερώνει από ποιους αποτελείται.
Η γαλλική δημοκρατία και συγκεκριμένα ο Ζαν Μαρκ Ερό τελεί σε πραγματική υστερία για να διασώσει την ισλαμιστική εξέγερση στη Συρία. Προφανώς και οι Γάλλοι είναι κάποιων μπροστινοί αλλά ποιων; Του συστήματος της Χίλαρι Κλίντον που έχασε τις εκλογές; Της ίδιας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας;


Αυτές είναι απαντήσεις που θα πάρουμε στο κοντινό μέλλον.
Ο Ζαν Μαρκ Ερό ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύνοδο δυτικών και αραβικών χωρών οι οποίες «αρνούνται τη λογική του ολοκληρωτικού πολέμου» στη Συρία στις 10 Δεκεμβρίου.
Δηλαδή, συγκαλεί μια σύνοδο με όλους εκείνους που έχουν συμφέρον να διασωθεί η ισλαμιστική εξέγερση από την ολοκληρωτική της συντριβή, που ο Ερό αποκαλεί «ολοκληρωτικό πόλεμο».
«Θα συγκαλέσω στις 10 Δεκεμβρίου στο Παρίσι ευρωπαϊκές, αραβικές χώρες και τις ΗΠΑ, που στηρίζουν μια πολιτική λύση στη Συρία και αρνούνται αυτή τη λογική του ολοκληρωτικού πολέμου», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό.
«Ήρθε ο καιρός να ξυπνήσει η διεθνής κοινότητα γιατί μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται μια τραγωδία», πρόσθεσε.
Μια τραγωδία ξεδιπλώνεται εδώ και πέντε χρόνια εξαιτίας και των όπλων που οι Γάλλοι έδωσαν στους τζιχαντιστές, όπως παραδέχθηκε ο αστείος αλλοπρόσαλλος Ολάντ.
Το περιβάλλον του υπουργού ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι η σύνοδος θα γίνει σε υπουργικό επίπεδο.
«Εμείς δεν είμαστε συνεργοί του Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν τον αντιμετωπίζουμε με προσήνεια», συνέχισε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, απαντώντας – χωρίς να τον κατονομάσει – στον Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιο της γαλλικής Κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές.
Ο κ. Φιγιόν έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να υπάρξει διάλογος «με όλους» στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Άσαντ.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις