Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το Politico είπε, ποιος θέλει να αποτρέψει τον Trump να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία

© AP Photo/ Evan Vucci Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ. Φωτογραφία Αρχείου
Μόσχα, 29 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Ο   Νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που ενσωματώνει  τα συνθήματα της εκστρατείας για τη βελτίωση των
σχέσεων με τη Ρωσία, θα αντιμετωπίσει αντίσταση σε διάφορα μέτωπα, γράφει το Politico [1].
Έχοντας δώσει  συνεντεύξεις σε  πάνω από μια ντουζίνα υπαλλήλους και εμπειρογνώμονες, το Politico   αντιμετώπισε  μια ομόφωνη απόρριψη αυτών των εξελίξεων. Τα βήματα του  Trump  προς την επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα, θα προκαλέσουν  την αντίθεσή μεταξύ των μελών του Κογκρέσου, των  Ευρωπαίων  Συμμάχων,  ειδικών  σε θέματα εθνικής ασφάλειας και ίσως ακόμη και μεταξύ των συμβούλων του νέου Αμερικανού ηγέτη.
Πολλοί αναλυτές, γράφει η έκδοση , συμφωνούν ότι η Μόσχα υπολογίζει στη ρωσική αναγνώριση της Κριμαίας και στην άρση των κυρώσεων, καθώς και τη μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής και πολιτικής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.  Σε αντάλλαγμα, η Μόσχα μπορεί να προσφέρει στην  Ουάσιγκτον στρατιωτική συνεργασία που στρέφεται κατά του ISIS (ομάδα απαγορευμένη  στη Ρωσία).  Επί του παρόντος, πάντως, η συμφωνία για τα θέματα αυτά είναι πιθανό να προκαλέσει την αγανάκτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, γράφει το  Politico.


«Τις εξελίξεις αυτές δεν υποστηρίζει οποιοσδήποτε  στρατιωτικός  ή οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών, ούτε το υπουργείο ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι ούτε οι σύμμαχοί μας», – αναφέρει η έκδοση αποσπάσματα του πρώην εκπροσώπου  των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Ivo Daalder.
Επιπλέον, πολλά από τα πρόσωπα που προτείνονται από τον Trump – είναι  αντίπαλοι  της επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.  Για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος Mike Pence στη συζήτηση έκανε λόγο για «Ρωσικές  προκλήσεις», τις  οποίες πρέπει περιορίσει η  «δύναμη της Αμερικής.»
Ο  μελλοντικός  διευθυντής της CIA Mike Pompeo – ένας άλλος αντιπρόσωπος Trump – ο οποίος  χαρακτήρισε  τα μέτρα που λαμβάνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση της Ρωσίας στο Ουκρανικό ζήτημα, «εντελώς ανεπαρκή».  Και ο  Mitt Romney, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κύριους διεκδικητές για τη θέση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  το έτος  2012, γενικά ονόμαζε την  Ρωσία «ως τον νούμερο ένα γεωπολιτικό εχθρό» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δυσκολίες  περιμένουν τον  νέο πρόεδρο και στο Κογκρέσο, πιστεύει το  Politico.  Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν τον Ομπάμα για μεγάλο χρονικό διάστημα γι ‘αυτό, κατά την άποψή τους, ότι ήταν  ανεπαρκώς σκληρός στο θέμα της  Κριμαίας και της Ουκρανίας, έτσι ώστε ο νέος πρόεδρος δεν θα είναι εύκολο να πάρει την υποστήριξη ακόμη και μεταξύ των  συντρόφων  του κόμματός του.  Και αν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν  από τα διατάγματα του Ομπάμα, ο  Trump τα ακυρώσει από μόνος του, τότε η άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί το 2012 σε σχέση με την «υπόθεση Magnitsky» δεν είναι δυνατή χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, η οποία θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
References  Politico
   ( http://www.politico.com/story/2016/11/trump-putin-russia-231785 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις