Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

37 τουρκόφιλους μισθοφόρους σκότωσαν οι Κούρδοι (SDF) στη βόρεια Συρία

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι σκότωσαν τουλάχιστον 37 μισθοφόρους της Τουρκίας που συμμετέχουν στην στρατιωτική επιχείριση (τουρκική εισβολή) Ασπίδα του Ευφράτη.

Οι φιλότουρκοι μισθοφόροι και παραστρατιωτικοί έπεσαν νεκροί σε συγκρούσεις με τις Συριακές Δημοκρατικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.
«Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν επίθεση στην κωμόπολη Κουλάσα, που κρατείται από τις SDF, σε μια απόπειρα να χτυπήσουν το κέντρο ασφαλείας μας σε αυτήν. Ωστόσο, οι δυνάμεις μας κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση ύστερα από άγρια μάχη», σημειώνει σε δήλωσή της στο ARA News η ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.


«Τουλάχιστον 37 συμμετέχοντες στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και τέσσερις αιχμαλωτίστηκαν», αναφέρουν οι SDF προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις τους είναι καλά προετοιμασμένες για να αποκρούσουν τέτοιες επιθέσεις από τους τουρκόφιλους στη βόρεια Συρία.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες οι SDF βομβάρδισαν τουρκικό στρατόπεδο στο βόρειο Χαλέπι, καταστρέφοντας τουλάχιστον τρία στρατιωτικά οχήματα.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις