Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Aναπτύσσεται ΝΑΤΟϊκός Στόλος στο Αιγαίο: Απαγόρευση διάπλου ρωσικών πολεμικών πλοίων! (Βίντεο)

Νατοϊκή ναυτική άσκηση ναρκοπολέμου ξεκίνησε στο Αιγαίο από το τουρκικό Ναυτικό με την συμμετοχή
ελληνικών, τουρκικών και γερμανικών πλοίων , η οποία θα περατωθεί στις  4 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ σε δελτίο τύπου.
Κορβέτες, περιπολικά σκάφη, πλοία ναρκοπολέμου, μαχητικών αεροσκαφών και μη-επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα λαμβάνουν μέρος στα γυμνάσια που θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.
Η άσκηση που εκτελείται με την τουρκική ευθύνη φέρει το “NUSRET”- από το όνομα ενός τουρκικού σκάφους ναρκοθεσίας και στην διάρκειά της θα γίνει χρήση σόναρ και υποβρύχιων οχημάτων για την εύρεση και εξουδετέρωση ναρκών.





«Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην άσκηση «Νουσρέτ-2016» καταδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Τουρκίας, και συμβάλλει στην αυξημένη σταθερότητα», τόνισε  ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu  στην ανακοίνωση.
Η άσκηση “NUSRET” ακολουθεί την εθνική τουρκική άσκηση “MAVI BALINA” που διεξήχθη μεταξύ 22-28 Νοεμβρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δοκιμάστηκαν μαζί με σκάφη άλλων νατοϊκών χωρών οι ανθυποβρυχιακές ικανότητες.
Πληροφορίες φέρουν την συμμαχία να «πυκνώνει» τις ναυτικές δραστηριότητες ειδικά στο Αιγαίο πέλαγος με σκοπό να ελέγξει τον θαλάσσιο δίαυλο μετακίνησης των ρωσικών πολεμικών και εμπορικών πλοίων που μεταφέρουν εφόδια και και οπλικά συστήματα  στην Συρία.
Η διαδρομή Μαύρη θάλασσα – Βόσπορος- Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί το πιο σημαντική περιοχή στον κόσμο για τα ρωσικά συμφέροντα. 
Η δημιουργία εμπορικών σχέσεων με την Αίγυπτο και η συνεχή παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο έχουν αναγάγει την διαδρομή «Μαύρη θάλασσα-Βόσπορος-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο», σε υψίστης σημασίας για την Μόσχα.
Κύρια επιδίωξη της Ουάσιγκτον είναι να «κόψει» αυτήν την διαδρομή στην μέση απαγορεύοντας την κίνηση  στους Ρώσους , θέλοντας να τους απομακρύνει από τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής . Μόνο που τώρα πλέον είναι απελπιστικά αργά τόσο για τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «παίζοντας» τα δικά του παιχνίδια ,  τόνισε κατά τη διάρκεια της 62ης Κοινοβουλευτικής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη ότι η Τουρκία έχει διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη συμμαχία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, παρέχοντας  πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη στην συμμαχία .


Watch video!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις