Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο μόλις κατέκτησε τρία ρεκόρ Γκίνες!

Το Shanghai Tower, το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, μόλις κατάκτησε τρία ρεκόρ Γκίνες.
Ο κινέζικος ουρανοξύστης έχει επίσημα το πιο γρήγορο ασανσέρ, το πιο ψηλό ασανσέρ και το πιο γρήγορο ασανσέρ με δύο πόρτες στον κόσμο.

Ο ουρανοξύστης στέκεται στα 632 μέτρα, άρα ένα γρήγορο ασανσέρ ήταν αναγκαίο. Τοποθετήθηκε τον Ιούλιο και «ταξιδεύει» με την απίστευτη ταχύτητα των 20.5 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, πράγμα που το κάνει πιο γρήγορο από τον Γιουσέιν Μπολτ, τον αθλητή του σπριντ που έχει μετρηθεί στα 12.1 μ/δ, και λίγο πιο αργό από ένα τσιτάχ που έχει ταχύτητα 28.9 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.




Το Shanghai Tower δεν νιώθει μοναξιά στο κυνήγι της καινοτομίας όμως. Στο Guangzhou της Κίνας, που είναι σπίτι 8.25 εκατομμυρίων κατοίκων, τοποθετήθηκε στο πιο ψηλό κτήριο της πόλης ένα εξαιρετικά γρήγορο ασανσέρ.
Το κτήριο στην εν λόγω περίπτωση φτάνει τα 530 μέτρα. Ο ανελκυστήρας φτάνει από το ισόγειο μέχρι τον 95όροφο μέσα σε… 45 δευτερόλεπτα ή ανεβαίνει 20 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

«Θέλαμε να είναι γρήγορο, αλλά η τωρινή του ταχύτητα είναι κάτι που δεν περιμέναμε», λέει ο David Ho, επικεφαλής εταιρίας που συμμετείχε στην κατασκευή του κτηρίου στο Guangzhou.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις