Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά των ασέξουαλ

Ως ασέξουαλ ορίζονται τα άτομα που δεν αισθάνονται σεξουαλική έλξη για άλλους ανθρώπους και χαρακτηρίζονται από παντελή
απουσία ερωτικής επιθυμίας. Ωστόσο, μια νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι...
Περίπου 350 ασέξουαλ άτομα –που προσδιορίστηκαν ως τέτοια βάση της κλίμακας Asexual Identification Scale – απάντησαν στις ερωτήσεις επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας ώστε να αποσαφηνιστεί πώς προσεγγίζουν την έννοια της σεξουαλικότητας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι ασέξουαλ απολαμβάνουν την αυτοϊκανοποίηση και έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις, ακόμη κι αν δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε ερωτικές επαφές με ένα άλλο άτομο.





Πιο συγκεκριμένα, από τους 351 συμμετέχοντες, σχεδόν το 50% των ασέξουαλ γυναικών και το 75% των ασέξουαλ ανδρών αυτοϊκανοποιούνται και δηλώνουν ότι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις. «Ένα ασέξουαλ άτομο μπορεί να μην νιώθει σεξουαλική έλξη, ωστόσο έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις, ενδεχομένως για να διευκολύνει τη σωματική σεξουαλική διέγερση και την αυτοϊκανοποίηση» αναφέρουν οι επιστήμονες στο συμπέρασμα της μελέτης τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, τα ασέξουαλ άτομα όχι μόνο έχουν φαντασιώσεις, αλλά μάλιστα οι φαντασιώσεις τους δεν απέχουν κατά πολύ από αυτές των σεξουαλικά ενεργών ατόμων (π.χ. φετίχ). Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι οι ασέξουαλ δεν εκφράζουν την πρόθεση να ενσαρκώσουν τα δημιουργήματα της φαντασίας τους.
Βέβαια, η μελέτη αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, όπως το ποια είναι τελικά η πραγματική σημασία και χρησιμότητα των φαντασιώσεων, αφού η επικρατούσα θεωρία μέχρι σήμερα ήταν ότι αντανακλούν τις ενδόμυχες επιθυμίες μας.
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.