Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Κότσι στον φούρνο με πατάτες !!!

Υλικά 

4 μικρά χοιρινά κότσια με τη πέτσα τους


1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες με τη φλούδα αν προτιμάτε

3  σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

2 κλαδάκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένα

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση

1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι









Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Πλένετε πολύ καλά  τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες .

Σε μπολ, βάζετε το μέλι, το λεμόνι, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γυρίζετε ένα κότσι ανάποδα, δηλαδή με το κόκαλο προς τα κάτω και το ψαχνό προς τα πάνω και με ένα κοφτερό μαχαιράκι, κάνετε 2-3 βαθιές τομές στο ψαχνό, χωρίς να τρυπήσετε τη πέτσα. Σε κάθε τομή βάζετε λίγο από το μείγμα μελιού.
Το υπόλοιπο μείγμα μελιού που θα μείνει το αφήνετε σε μπολάκι στην άκρη.Αλείφετε τα κότσια με λίγο λάδι [με ένα πινέλο] εξωτερικά, τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε βαθύ ταψί. Προσθέτετε τις πατάτες, τα σκόρδα με το φλοιό τους, τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, το κρασί και ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με πολύ λίγο αλάτι και με πιπέρι και σκεπάζετε το ταψί πολύ καλά, γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου. Ξεσκεπάζετε το φαγητό, ελέγχετε τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξανασκεπάζετε πολύ καλά το φαγητό με το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για άλλη 1 ώρα  το βγάζετε και ελέγχετε αν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο. [ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απολύτως από το βάρος του κρέατος].

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170° C, ξεσκεπάζετε το φαγητό, το αλείφετε με το υπόλοιπο μείγμα μελιού και το ψήνετε για άλλα 20-30 λ ξεσκέπαστο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.