Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

«Σκόνη και θρύψαλα» τουρκικά άρματα μάχης και 5 νεκροί σε επίθεση του ISIS στην Συρία


του Γιάννη Πετρίδη
Διαλύθηκαν εις τα εξ ων συνετέθησαν ένα τουρκικό άρμα μάχης Leopard-2A4,ένα Μ60Τ Sabra και ένα
τεθωρακισμένο όχημα Cobra, όταν δύο παγιδευμένο όχημα του ISIS ανατινάχηκε επάω στο Leopard, εγείροντας σφοδρές αμφιβολίες για την επιβιωστιμότητα του άρματος σε υψηλής έντασης μάχες (στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για το "Βατερλώ" των τουρκικών αρμάτων στην Συρία).
Η επίθεση ατά των τουρκικών δυνάμεων έγινε στο χωριό Suflaniyah, βορειοανατολικά της συριακής πόλης Al-Bab. Αποτέλεσμα ήταν θάνατος 5 Τούρκων στρατιωτικών και ο τραυματισμός 9 ακόμα.


Νεκροί είναι οι ΕΠΟΠ Λοχίες (ΚΔ) Selim Topal, Bahattin Bakır, Emre Doruk και ΣΥΟΠ Λοχίες Ramazan Taşkın και Mete Can (φωτό κάτω)
Οι συνολικές απώλειες του Τουρκικού Στρατού κατά την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» ανέρχονται πλέον σε 54 νεκρούς (δεν είναι μεγάλες σε σχέση με την έκταση της επιχείρησης).
Παράλληλα, σε προπαγανδιστικό βίντεο του ISIS που δημοσιεύθηκε μετά την προαναφερόμενη επίθεση, εμφανίζονται κατεστραμμένα άρματα μάχης Leopard-2A4, η αφαίρεση βλημάτων 120mm από ακινητοποιημένο άρμα μάχης M60T Sabra και η περισυλλογή τεθωρακισμένων οχημάτων Cobra.
Στο παρακάτω βίντεο επιστροφή των σωρών στην Τουρκία. Ουδείς αντέδρασε στην γειτονική χώρα για τη νέα σφαγή, ουδείς εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο Ερντογάν. Το θεωρούν φυσιολογικό που έχουν εισβάλλει σε μία χώρα και υφίστανται τέτοιες απώλειες και μάλιστα από μια τρομοκρατική οργάνωση, πρώην σύμμαχο της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις