Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Είσαι μπακούρης. Ε και;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗΣ

 Ένας συντάκτης του Ratpack γράφει σιγοτραγουδώντας το «πιο καλή η μοναξιά».

Το παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο στους απανταχού μπακούρηδες της χώρας, που
μάλιστα είναι και πολλοί. Για φρεσκοχωρισμένους που αγωνιούν για το αύριο, για τύπους που διανύουν περίοδο ξηρασίας, αλλά και για σχεσάκηδες που δεν μπορούν να βρουν το άλλο τους μισό.
Ωραία είσαι μπακούρι, ε και; Καταρχάς δεν είσαι μπακούρι, εργένης είσαι. Όχι εντάξει, μην παραμυθιαζόμαστε, μπακούρι είσαι. Αλλά, πρώτον, πού είναι το κακό και δεύτερον, γιατί ρε παιδί μου να μην το απολαύσεις; Γιατί να στερήσεις από τον εαυτό σου τα καλά του να είσαι μόνος; Σου είπε κανείς ότι δεν έχει καλά; Θα προσπαθήσω να σου αποδείξω το αντίθετο. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να το δεις με άλλη ματιά. Σταμάτα να μιζεριάζεις που είσαι μόνος. Δεν είσαι μόνος! Έχεις τον καλό σου εαυτό.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι πως το να είσαι μπακούρι τη δεδομένη περίοδο είναι… ευλογία Θεού. Ειδικά τώρα, που πέρασαν οι γιορτές. Πάει η μελαγχολία, πάνε τα ρομάντζα, τα φωτάκια, τα τραγούδια, το πνεύμα που κυριεύει το μυαλό σου και επιτάσσει να έχεις κοπέλα για να είσαι καλά.

Έχει και τα καλά του η μοναξιά φίλε μου…

Πρώτον, δεν έχεις καμία πάνω απ’ το κεφάλι σου. Είσαι αφεντικό του εαυτό σου. Κάνεις ό,τι σου γουστάρει, πας όπου σου καπνίσει, ό,τι ώρα θες και δεν δίνεις αναφορά πουθενά και σε κανέναν. Ελπίζω μόνο να μην το διαβάζουν τύποι που έχουν σχέση τώρα και τους βάζω φιτιλιές. Δεν έχω όρεξη να με κυνηγάνε οι δικές τους. Εσύ, όμως, που δεν έχεις καμία, εσύ που είσαι μόνος σε αυτή τη ζωή, σκέψου πόσο αυτόνομος είσαι πλέον. Ούτε ζήλειες, ούτε ανακρίσεις, ούτε «πού θα πας και με ποιους».
giphy
Δεύτερον, μπορείς να βγαίνεις με όποιον θες, με όποια θες, ό,τι ώρα θες. Ούτε δεσμεύσεις, ούτε μονογαμικά κολλήματα, ούτε υποσχέσεις. Θες να καυλαντίζεις κάθε μέρα με άλλη; Μπορείς! Και θα χαρείς ακόμα και τις χυλόπιτες. Θα βγαίνεις κάθε βράδυ με φίλους σου, θα ξεφτιλίζεσαι, θα πίνεις, θα την πέφτεις σε όποια θες και το κινητό σου μπορείς να το ‘χεις και κλειστό αν γουστάρεις. Δεν χρειάζεται ούτε μηνύματα να στέλνεις, ούτε να δίνεις και αναφορά κάθε τρεις και λίγο.
output o6dAjB
Παρακάτω. Λεφτά. Όλα τα λεφτά… λουλούδια στη δική σου αγκαλιά! Όλα τα λεφτά για πάρτη σου! Ούτε έξοδα, ούτε δώρα, ούτε δαχτυλίδια, δώρο για επέτειο πρώτου ραντεβού, πρώτου φιλιού, πρώτου «σ’ αγαπώ», πρώτου σεξ, πρώτου τσακωμού. Χάλασέ τα όλα σε δικές σου βόλτες, εκδρομές, ποτά, φαγητά, τσιγάρα, γυμναστική. Χάλασέ τα όλα και με διαφορετική. Σε παίρνει. Μπορείς;
output 6IuaTc
Σκέψου πόσα πράγματα μπορείς να χαρείς -και- μόνος, με φίλους, φίλες, συγγενείς. Δεν είσαι υποχρεωμένος Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Απόκριες, Πάσχα, καλοκαίρι, φθινόπωρο, σε όλες τις ειδικές περιστάσεις να τις περάσεις με το ίδιο πρόσωπο. Σκέψου τα κι αυτά! Πλέον είσαι ελεύθερος να νευριάζεις, να μην θες να δεις κανέναν, να θες να δεις τους πάντες, να θες να μη μιλήσεις στο τηλέφωνο, να θες να μείνεις μόνος και φυσικά να μην τρως το ίδιο φαγητό κάθε μέρα!
Ακόμη κι αν είσαι αυτό που λέμε «πιο μπακούρι πεθαίνεις», ακόμη κι αν έχεις ξεχάσει τι σημαίνουν οι λέξεις ραντεβού, σεξ, φλερτ, διασκέδασέ το. Μην περιμένεις πότε θα γυρίσει ο τροχός και θα πηδήξει ο φτωχός. Σκέψου ότι μπορείς να εξαντλήσεις όλα τα αυστηρώς αντρικά ενδιαφέροντα χωρίς κανένα «πρέπει». Κοίτα να το χαρείς, γιατί όταν θα δεσμευτείς δεν θα μπορείς. Βγες έξω και φώναξε δυνατά: «Όχι πια δεσμά, όχι πια δάκρυα, όχι πια παντόφλα». Μην το κάνεις ρε γραφικούλη, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις