Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση της ΠΟΕΣ στην ερώτηση της ΝΔ και τα υποννοούμενα περί “κακοδιαχείρισης”

Άμεση και σκληρή η απάντηση της ΠΟΕΣ στην ερώτηση του Αντιπροέδρου και τομεάρχη της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.
Λίγη ώρα μετά από τη δημοσιοποίηση της ερώτησης η ΠΟΕΣ απάντησε όχι επικαλούμενη δημοσιεύματα αλλά τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Η ΠΟΕΣ ζητά από τον Αντιπρόεδρο και τομεάρχη της ΝΔ τα στοιχεία που διαθέτει σε σχέση μ΄ όσα αναφέρει στην ερώτησή του.
Η απάντηση της ΠΟΕΣ:
Αξιότιμε κε Αντιπρόεδρε.
Με έκπληξη διαβάσαμε την από 23-1-2017 ερώτησή σας, που καταθέσατε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με θέμα: «Σοβαρότατες παρατυπίες στη λειτουργία των ενώσεων στρατιωτικών και της Ομοσπονδίας αυτών».
Ειλικρινά, και σε ό,τι αφορά την Ομοσπονδία μας, καθότι στο ερώτημά σας διακρίνουμε ένα μένος εναντίον της και όχι κατά άλλων ενώσεων, αφού πουθενά δεν μνημονεύετε κάτι, μας λυπεί το γεγονός ότι υιοθετείτε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και σχηματίζετε άποψη από αυτά, χωρίς ωστόσο να μπείτε στον κόπο να διερευνήσετε εάν αυτά είναι αληθινά ή όχι, ακόμη και εάν αυτοί που σας τα μεταφέρουν θέλουν το καλό ή το κακό σας. Γνωρίζετε και ποιοι είμαστε και πού θα μας βρείτε, άλλωστε εκκρεμεί ακόμη η συνάντησή μας μαζί σας, που αιτηθήκαμε με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 15/11-1-2017 έγγραφό μας και είχε καθορισθεί να λάβει χώρα στο γραφείο σας, την Τετάρτη 18-1-2017, αλλά για άγνωστους προς εμάς λόγους την ακυρώσατε.
Από το 2004 που πρωτοξεκινήσαμε τη δραστηριότητά μας στη συλλογική έκφραση των στρατιωτικών ευχή και κατάρα όλων μας ήταν να μείνει η κομματικοποίηση μακριά από τις στρατιωτικές ενώσεις, όπως άλλωστε το Σύνταγμα προστάζει, εδώ όμως και ένα χρόνο γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα πόλωσης και έντασης από συγκεκριμένο κομματικό φορέα. Γιατί; Τι άλλαξε; Γιατί προσπαθείτε να αμαυρώσετε την όλη δραστηριότητα; Όλα τα ερωτήματά σας θα μπορούσαν να απαντηθούν και θα μπορούσατε και εσείς ο ίδιος να προφυλαχθείτε από όλα αυτά τα κακόβουλα, κακόπιστα, ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά που σας μετέφεραν κάποιοι άλλοι, κάνοντάς σας έτσι κοινωνό και συνεπώς αυτουργό σε πράξεις που είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε και δεν επιθυμείτε.
Αυτοί, λοιπόν, που σας μετέφεραν ό,τι σας μετέφεραν και τα sites που επικαλείστε, στο κοινοβουλευτικό σας ερώτημα, αποκρύπτουν και δε σας λένε την αλήθεια γιατί προφανώς θέλουν να σας παραπλανήσουν και να χρησιμοποιήσετε την Ομοσπονδία μας, για να ασκήσετε κοινοβουλευτική κριτική κατά άλλων, κάτι που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κάνετε εσκεμμένα.
Όσον αφορά τα ερωτήματά σας σχετικά και μόνο με την Ομοσπονδία μας: 
  • Όφειλαν οι καλόπιστοι πληροφοριοδότες να σας πληροφορήσουν ότι η Ομοσπονδία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, αν και από αυτό ελάχιστοι επέλεξαν τη φυγή, γιατί προφανώς δεν είχαν μάθει στη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων, αλλά στο σκοταδισμό και στο «θα κάνεις αυτό που θέλω εγώ», και Εκτελεστική Γραμματεία, όπως ακριβώς ορίζει το καταστατικό της, μετά από αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στο Περιστέρι την 6-4-2016. Συνεπώς η αναφορά σας ότι η Ομοσπονδία διοικείται παράνομα αφού έχει λήξει η θητεία της από το 2013, είναι ψευδής, ανυπόστατη και συκοφαντική. 
  • Το ποσό των 50.000,00 ευρώ που επικαλείστε και μάλιστα με το βαρύγδουπο τίτλο: «καταγγελία για οικονομική κακοδιαχείρηση της ΠΟΕΣ ακόμα και για ποσό 50.000 ευρώ, όφειλαν οι καλόπιστοι αυτοί πληροφοριοδότες να σας ενημερώσουν ότι αφορά στο πρόστιμο που επέβαλε το 3μελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ στο Υπουργείο Οικονομικών, για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης το 2014 και πιστώθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΣΠΕΑ και όχι της ΠΟΕΣ, συνεπώς η αναφορά σας είναι ψευδής, ανυπόστατη και συκοφαντική.
  • Αναφορικά με τη φερόμενη αποβολή των 3 Περιφερειακών Ενώσεων Μελών της ΠΟΕΣ (Θεσσαλίας, Κεντρ. Μακεδονίας και Ηπείρου), άραγε γιατί μόνο αυτές οι 3 δημιουργούν τόση φασαρία και τις αποδέχεστε ως το «αλάθητο του Πάπα», όφειλαν οι καλόπιστοι πληροφοριοδότες να σας ενημερώσουν, αλλά και εσείς ο ίδιος να γνωρίζετε αφού ανήκετε στο νομοθετικό Σώμα, ότι ο ν.4407/2016 σαφέστατα ορίζει η Ομοσπονδία δύναται να διατηρεί ιστοσελίδα και σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επίτευξη των σκοπών της, μέσα από τις οποίες και μόνο υποχρεούνται να προβάλλονται τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της, για κάθε δραστηριότητά τους. Μην ομιλείτε λοιπόν για νομιμότητα και τυπικότητα όταν επικαλείστε παράνομες και παράτυπες ενέργειες. Με το πλήρωμα του χρόνου θα μάθετε και πόσα μέλη έχουν οι Ενώσεις και πόσα είναι οικονομικά τακτοποιημένα και πιστέψτε μας θα πέσετε από τα σύννεφα όταν θα διαπιστώσετε ποιες είναι οι πολυπληθέστερες, πάντως όχι αυτές που σας μετέφεραν. Υπομονή.
  • Θα είχε ενδιαφέρον να μας αποστείλετε όσα πειστήρια ευρίσκονται εις χείρας σας από τα οποία να αποδεικνύεται περίτρανα ότι το τελευταίο τετράμηνο στρατιωτικοί έχουν πολλαπλώς προσβάλει δικαστικώς αντιδημοκρατικές και παράτυπες ενέργειες του διορισμένου προέδρου της ΠΟΕΣ και συνεχώς δικαιώνονται, για να δούμε και εμείς ποιοι, πότε, από ποιες αρχές και για ποιο λόγο δικαιώθηκαν, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουμε ως ΔΣ την αποπομπή του Προέδρου ή όχι, άλλως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Θα σας συμβουλεύαμε και σε αυτό το σημείο να κρατάτε μικρό καλάθι, καθώς στο προσεχές μέλλον θα διαβάστε πράγματα και θαύματα, για αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις, για πλαστογραφίες, για διαγραφές κλπ. Υπομονή και σε αυτό το σημείο.
Κατόπιν των ανωτέρω, επαναφέρουμε το αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου και δια ζώσης να καταρρίψουμε κάθε αμφιβολία που σας δημιούργησαν και να απομακρύνουμε τα όποια νεφελώματα κάποιοι «άχρηστοι παραπλανητές» φέρεται να σας επέβαλλαν, προσπαθώντας να παίξουν στην πλάτη σας και να μας φέρουν αντιμέτωπους σε μια μάχη που δεν υπάρχει. Ειλικρινά σας γνωρίζουμε ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και προφανώς θέλουμε και οι δύο πλευρές το καλό όλων των Ελλήνων στρατιωτικών προς όφελος της Χώρας μας. Μη δημιουργείτε έριδες και αντιπαλότητες από κάτι και σε κάτι που δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις