Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ρωσία και ΗΠΑ άναψαν «πράσινο φως» για πολεμική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας; – Ασύμμετρος υβριδικός …

…πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη (βίντεο)

Πήρε η Τουρκία το «πράσινο φως» από ΗΠΑ και Ρωσία για πολεμική ενέργεια κατά της Ελλάδας ώστε να μην φανεί χαμένη από τις εξελίξεις στην Συρία; Δυστυχώς
φαίνεται πως ναι. Για πρώτη φορά σήμερα δύο ρωσικά ΜΜΕ, το Russia Today και το Ria Novosti κράτησαν ουδέτερη αν όχι εχθρική στάση απέναντι στη χώρα μας όσο αφορά την τουρκική πρόκληση στα Ίμια. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμία αντίδραση ούτε από ΗΠΑ, οι οποίες βυθίζονται στις διαδηλώσεις όπως θα δείτε και στα βίντεο…
Συνεπώς μήπως το «παράθυρο της ευκαιρίας» άνοιξε για την Άγκυρα;
Η πρόκληση στα Ίμια δεν ήταν απλά επικοινωνιακή. Όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι αναβαθμισμένη ποιοτικά και φαίνεται ότι υπάρχει τουρκικό σχέδιο. Ολόκληρη η ηγεσία των ΤΕΔ πήγαν στα Ίμια μαζί με βατραχανθρώπους.
Υπάρχουν πιθανότητες οι 8 φυγάδες να εκτελούν εξαρχής σχέδιο του Ρ.Τ.Ερντογάν…Γι αυτό και κρατούνται ακόμη. Ενώ ο «Σουλτάνος» έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης πράγμα που δείχνει πως θα υπάρξει σύντομα επιχείρηση. Η ΜΙΤ άλλωστε είναι γνωστή για τις απαγωγές…
Πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το νέο Σύνταγμα της Συρίας και ενώ ο Μ.Άσαντ έχει αιφνιδιαστικά εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Γιατί αυτό; Υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει συμφωνία και για το νέο Σύνταγμα και για τον νέο πρωθυπουργό της Συρίας.


Αν όντως υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για κουρδική αυτονομία, τότε τι θα δώσουν ως αντάλλαγμα στην Τουρκία η οποία απείλησε ξανά χτες με έξοδο από το ΝΑΤΟ; Ο Ομέρ Τουράν, κορυφαίος προπαγανδιστής υπέρ του Ρ.Τ.Ερντογάν,έγραψε ότι η Τουρκία σύντομα θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ ενώ η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, θα κλείσει.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Ρωσία παραχωρεί αυτονομία στους Κούρδους στους οποίους επιτρέπουν την χρήση κουρδικής και αραβικής γλώσσας έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα ενώ δίνει και δυνατότητα αλλαγής των συνόρων μέσω δημοψηφίσματος! Tαυτόχρονα προσκάλεσαν τους Κούρδους PYD/YPG στη Μόσχα για να συναντήσουν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Η συριακή Δημοκρατία (χωρίς το Αραβική) θα είναι ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό κυρίαρχο κράτος με βάση τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων   την υπεροχή του δικαίου,  της ισότητας,  της κοινωνικής ενότητας,  του σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών, χωρίς καμία διαφοροποίηση. Το όνομα για την χώρα είναι δημοκρατία της Συρίας», αναφέρει το σχέδιο του συντάγματος .
Το έγγραφο προβλέπει την αλλαγή των συνόρων της Συρίας μόνο εάν οι υπήκοοι της χώρας στηρίζουν την κίνηση μέσω ενός δημοψηφίσματος.
«Κάθε απώλεια συριακού εδάφους δεν είναι αποδεκτή, η αλλαγή των κρατικών συνόρων μπορεί να επιτραπεί  μόνο μέσα από ένα γενικό  δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και με βάση την επιθυμία του συριακού λαού».
Τo RT ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Οι Έλληνες το είδαν ως παραβίαση της εδαφικής τους επικράτειας»…
«Οι βραχονησίδες διεκδικούνται από Άγκυρα και Αθήνα»…
«Oι δυο χώρες έχουν εδαφικές διαφορές στο Αιγαίο»..
Oμοίως και το Ria Novosti ανέφερε ότι, «το 1996, η διαμάχη σχετικά με την εδαφική αρμοδιότητα των δύο βραχονησίδων Ίμια στο αρχιπέλαγος των  Δωδεκανήσων στο Αιγαίο είχε  οδηγήσει σε  κρίση τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Η σύγκρουση σταμάτησε μετά την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών . Την τελευταία ημέρα της κρίσης, στις 31 Ιανουαρίου 1996, στην περιοχή «της σύγκρουσης» όπως την ονομάζει , ελληνικό ελικόπτερο συνετρίβη και μαζί του χάθηκαν τρεις Έλληνες αξιωματικοί. Η αιτία του ατυχήματος αναφέρθηκε ως τεχνικό  πρόβλημα , τηρώντας σαφώς μια ουδέτερη στάση για τα γεγονότα της εποχής εκείνης αλλά και λόγω εμπορικής φιλίας Ρωσίας  και Τουρκίας.
Για το πως μπορεί να ξεκινήσει μια πολεμική ενέργεια εναντίον της χώρας μας, να πούμε ότι η Τουρκία και προσωπικά ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ, Χ.Ακάρ, ζήτησε…»μαθήματα» υβριδικού πολέμου από τον Ρώσο συνάδελφο του, Β.Γκερασίμοφ.
Στο πλαίσιο αυτό, να αναφέρουμε ότι  υπάρχει τρίτος νεκρός στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας, στη Μυτιλήνη, ηλικίας 18-20 ετών.
Η σορός του (σ.σ. εκτιμάται ότι είναι από το Πακιστάν) μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Επίσης, σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην εντατική σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση τέταρτος πρόσφυγας.
Πρόκειται για έναν 20χρονο Πακιστανό.
Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη 24 Ιανουαρίου πέθανε άλλος ένας νέος, 22 ετών, από την Αίγυπτο.
Και στις δύο περιπτώσεις η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων των δύο ανδρών και ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία που οδήγησε τρεις ανθρώπους στον θάνατο μέσα σε μία εβδομάδα.
Να σημειωθεί ότι το πρωί της περασμένης Τετάρτης είχε βρεθεί νεκρός πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής στη Σάμο, ενώ την ίδια μέρα είχαν σημειωθεί τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.
Yπάρχουν ήδη υποκινούμενες αλβανικές κινήσεις εντός χώρας ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι τέθηκε ζήτημα “τουρκικότητας” της μειονότητας στη Θράκη από τον ψευτομουφτή παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις