Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Άκουσαν για ΔΡΑΧΜΗ κι έβγαλαν καντήλες οι γερμανοτσολιάδες !

Υπουργοί και αντιπολίτευση «αδειάζουν» Ξυδάκη για τη δραχμή
Η ατάκα «δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση για τη δραχμή» άνοιξε τον ασκό του Αιόλου – Τσιρώνης: Θα μας έπαιρνε η Γερμανία μπιρ παρά – Κουμουτσάκος: Στρώνουν χαλί δραχμής – Λοβέρδος: Απολύτως επικίνδυνες δηλώσεις – Θεοχάρης: Ταύτιση με γραμμή ΣόιμπλεΈντονες αντιδράσεις όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά ακόμα και στους κόλπους της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η επαναφορά της συζήτησης για επιστροφή στη δραχμή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη.
Ο κ. Ξυδάκης είπε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της
ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία 7 χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».
Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος τάχθηκε κατά της επιστροφής της χώρας σε εθνικό νόμισμα, καθώς -όπως σημείωσε- κάτι τέτοιο ωφελεί μόνον τη Γερμανία, «αφού θα αγοράσει την Ελλάδα μπιρ παρά».


Εντονες οι αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση. «Στρώνει χαλί δραχμής η Κυβέρνηση δια του κ. Ξυδάκη; Τι συμβαίνει; Πού το πάνε; Τι σχεδιάζουν;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Υπουργοί και αντιπολίτευση «αδειάζουν» Ξυδάκη για τη δραχμή - Εικόνα 0
Για απολύτως προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση: «Μην τολμήσετε».
Υπουργοί και αντιπολίτευση «αδειάζουν» Ξυδάκη για τη δραχμή - Εικόνα 1
«Ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση για τις απόψεις του κ. Ξυδάκη. Ταυτίζεται και ο ίδιος με τις απόψεις Σόιμπλε όπως ο εκπρόσωπός του;» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Υπουργοί και αντιπολίτευση «αδειάζουν» Ξυδάκη για τη δραχμή - Εικόνα 2
Υπουργοί και αντιπολίτευση «αδειάζουν» Ξυδάκη για τη δραχμή - Εικόνα 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις