Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Συριακό: Αδιάλλακτοι οι αντιπολιτευόμενοι τον Άσαντ, απειλούν με συνέχιση των εχθροπραξιών

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους για την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ δηλώνουν οι εκπρόσωποι των
γκρουπ της αντιπολίτευσης στη διάσκεψη για την ειρήνη στη Συρία, που διεξάγεται στην πόλη Άστανα του Καζακστάν.
Οι επαφές ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο το κλίμα είναι βαρύ, ενώ έγινε γνωστό πως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και εκείνοι της αντιπολίτευσης, δεν θα έρθουν σε απευθείας επαφή, αλλά μόνο μέσω των οργανωτών, Ρωσίας και Τουρκίας.
«Αν οι διαπραγματεύσεις πετύχουν, τότε θα παραμείνουμε σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Αν δεν πετύχουν, δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να συνεχίσουμε τη μάχη μας», δήλωσε ο ένας από τους εκπροσώπους, ονόματι Οσάμα Αμπού Ζέιντ. 



Ο επικεφαλής όλων των γκρουπ της αντιπολίτευσης, Μοχάμαντ Αλούς, τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει να λάβει διαβεβαιώσεις για τη διακοπή όλων των επιθέσεων, σε όλη την επικράτεια της Συρίας.
Τόνισε επίσης, ότι δεν κάνει διαπραγματεύσεις για να μοιραστεί τη δύναμη, αλλά για να επανέλθει η ασφάλεια στη Συρία και να δοθούν εγγυήσεις για την ελευθέρωση των κρατουμένων. Ο ίδιος και σύμμαχοί του, όπως είπε, είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, ώστε να επέλθει ειρήνη και να σταματήσει ο εμφύλιος.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν, Καϊράτ Αμπραχμανόφ, δήλωσε ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντική τη σύσκεψη και ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί, θα πρέπει να είναι στη βάση της εμπιστοσύνης και της κατανόησης».


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις