Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Ρωσία δεν διαπραγματεύεται για στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη

Ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας Βίκτορ Οζέροφ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη για τη
δημιουργία στη χώρα της βορείου Αφρικής στρατιωτικών βάσεων.
Με τις δηλώσεις αυτές  ο Οζέροφ απάντησε σε σχετικά δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου, ότι η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο στρατιωτικές βάσεις στις ακτές της Λιβύης. «Δεν γίνονται τέτοιες διαπραγματεύσεις», είπε ο Οζέροφ στο πρακτορείο ‘ Ria Novosti’.
Η εφημερίδα της Ελβετίας «Neu Zürcher Zeitung»  έγραψε ότι η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει δύο στρατιωτικές βάσεις στη Βεγγάζη και στο Τομπρούκ. Το άρθρο προσθέτει ότι σχετική συμφωνία υπεγράφη από τον ηγέτη της Λιβύης, σύμφωνα με την «Izvestia».
Η Ρωσία δεν διαπραγματεύεται για στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη - Εικόνα1Λιβυκό δημοσίευμα
Σχετική αναφορά κάνει το «Jamahiriya News Agency»  που γράφει ότι «δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ, συζήτησε με τη Μόσχα το ενδεχόμενο ναυτικών και αεροπορικών βάσεων  τη Λιβύη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.


Αφού η Ρωσία δεν μπορεί να προμηθεύσει τη Λιβύη με όπλα λόγω του εμπάργκο, μια λύση ήταν η παρουσία των Ρώσων στις λιβυκές ακτές, γράφει το δημοσίευμα και προσθέτει: 
«Οι Λίβυοι ποτέ δεν θα συμφωνήσουν σε μια παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός τους. Υπάρχει, ήδη, η εμπειρία  κατά τη διάρκεια της ιταλικής αποικιακής περιόδου που διήρκεσε τρεις δεκαετίες. Στο χρονικό αυτό διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα  υπήρξαν  και έχουν δημιουργήσει ένα δεδομένο στην παρουσία ξένων στρατευμάτων.
Καλή η φιλία και το εξωτερικό εμπόριο, αλλά όχι στέρηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της γης μας. Ποτέ», γράφει το λιβυκό δημοσίευμα.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις