Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Θα παραμείνουμε στο Ιράκ ,λένε τώρα οι Τούρκοι …Οργή στη Βαγδάτη!

Με το που πάτησε το ποδάρι του στην Τουρκία ο Τούρκος μπαμπέσης τα γύρισε και πήρε πίσω τις υποσχέσεις που έδωσε στους Ιρακινούς που
βράζουν απο οργή και αγανάκτηση !
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι στην Κύπρο που πιστεύουν οτι οι Τούρκοι θα εγκαταλείψουν το νησί και τα Κατεχόμενα
Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αφού επανέλαβε ότι η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών στο στρατόπεδο Μπασίκα οφείλεται σε ανάγκη είπε: «Οι στρατιώτες μας θα συνεχίσουν να συνδράμουν στην εκκαθάριση της Μοσούλης, όπου βρίσκεται και το στρατόπεδο, από την τρομοκρατική οργάνωση ΝΤΑΕΣ».
Ο Πρωθυπουργός σχολίασε την 2 διήμερη επίσημη επίσκεψη του στο Ιράκ, στην επιστροφή του στο Αεροδρόμιο Εσένμπογα.


Αφού σημείωσε ότι οι επαφές του με τους ιρακινούς αξιωματούχους συνέβαλλαν στην αφετηρία μιας νέας περιόδου στις σχέσεις των δυο χωρών, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στο πεδίο της ασφάλειας.586b2b7e53c75
Υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεχτη η παρουσία της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στην περιοχή Σιντζάρ ο Πρωθυπουργός είπε πως μετέφερε στους συνομιλητές του ότι αυτό είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας για την Τουρκία.
Απαντώντας σε ένα ερώτημα σχετικά με τις χτεσινές δηλώσεις ότι το στρατόπεδο Μπασίκα είναι ένα ιρακινό στρατόπεδο ο Γιλντιρίμ είπε:
«Φυσικά και είναι Ιρακινό στρατόπεδο. Η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών εδώ γεννήθηκε από ανάγκη όχι από αυθαιρεσία.
Οι Τούρκοι στρατιώτες εδώ θα συνεχίσουν τις εργασίες τους έως ότου απελευθερωθεί η Μοσούλη από την τρομοκρατική οργάνωση ΝΤΑΕΣ. Στη συνέχεια  ίσως τότε θα επανεξετάσουμε την κατάσταση«.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας  πρόσθεσε πως οι υπουργοί που τον συνόδευσαν στην επίσκεψη του στο Ιράκ επισκέφτηκαν και το στρατόπεδο Μπασίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις